M-am pierdut printre frustrări, visuri, dorinţe, plăsmuiri, curiozităţi, banalităţi, furii…

Am o problemă! Primul pas, care de altfel este şi cel mai greu, l-am făcut – am conştientizat faptul că am o problemă. Dilema este Însă ce fac cu ea.

E aproape tragic să descoperi la o vârstă, cam departe de majorat, că nu te mai regăseşti. Îţi aminteşti că În urmă cu un anumit timp ţi-ai lăsat identitatea Într-un colţ, explicându-i că ai ceva treabă şi să cu degetul arătător ridicat În stil dictatorial i-ai poruncit să nu se mişte de acolo.

Te-ai Întors, dar mult prea târziu. Dacă fiii risipitori sunt primiţi cu braţele deschise, aşa cum e bine să se sfârşească orice poveste, tu ai fost Întâmpinat de un colţ gol. Habar nu ai ce s-a Întâmplat cu tine, cu visurile, speranţele, trăirile, mirosurile sau gusturile tale. Parcă s-ar fi evaporat.

E aproape tragic să te trezeşti Într-o zi şi să nu-ţi aminteşti cum miros dimineţile de iarnă geroasă, mănuşile ude puse pe calorifer, serile fierbinţi din august, gustul de orez cu lapte făcut de bunicii care nu mai sunt, parfumul cu care te-ai dat când ai fost În clasa a V-a la o petrecere unde era şi el…

E aproape tragic să te trezeşti Într-o zi că viitorul are căsuţă vocală "V-aţi greşit vocaţia! După semnalul sonor lăsaţi Înjurăturile". "  @#@&%@  " Şi acum? Acum ce fac? Am greşit, dar care-i calea cea dreaptă?

E aproape tragic să ştii că pur şi simplu ai fugit de tine, dar să-ţi fie frică să te regăseşti…

Voi cum vă Împăcaţi cu voi?

Comments (5)

  1. m-am gandit si eu la asta anul trecut, si m-am reprofilat :) .. .ca sa fac ce-mi place, altfel ma lasam guvernat de bani si nici un fel de alta satisfactie…

  2. Hmmm… imi place sa cred ca am momente in care ma detasez de mine si de ceea ce se-ntampla cu mine si ca analizez f bine din exterior. Mai apoi imi trasez cu liniute masurile ce se impun si actionez. Asa imi place mie sa cred!

  3. Sa vezi cum e la 35 de ani :P Sa iti dai seama ca nu mai ai inocenta din adolescenta, sa te vezi plin de ganduri legate de profesie, bani, schimbarea casei si alte porcarii ca ne golesc sufletul.

  4. Patris

    Eu inca tanjesc dupa anii de liceu! Ce draq o fi fost in capu meu sa vreau sa ma maturizez, sa iau viata in piept, sa ma angajez, sa fiu independenta???!!!! nu puteam sa raman la inocenta de acum 3 ani, dar pe banii parintilor???!!! :(( Ma mai indoiesc daca mi-am ales bine serviciul dupa doua zile istovitoare de munca sau in ziua de salariu cand dupa ce ca e mic, mi se mai taie si banii pt mobilulul de serviciu. Dar cand faci ceea ce iti place taci si inghiti multe…

Leave a Reply