Imagini şocante ce ne taie răsuflarea…

Cu televizorul am prostit poporul (lumea)!

Întâmplările cotidiene Îşi pun amprenta asupra echilibrului şi personalităţii noastre. Unele evenimente ne marcheze existenţa pentru totdeauna. Sunt perioade ale vieţii În care anumite episoade reuşesc să dărâme, Într-o singură secundă, stabilitatea lăuntrică.

Executarea lui Saddam Hussein văzută prin ochii copiilor.

Efectele difuzării la ore de maximă audienţă a execuţiei fostului lider irakian au Început să prindă contur. Deşi multe televiziuni internaţionale au cenzurat imaginile violente, la doar o săptămână de la execuţia lui Saddam Hussein, trei copii au fost găsiţi spânzuraţi, În aceleaşi condiţii În care a fost ucis şi fostul lider irakian.

Imaginile şocante care…
Îl prezintă pe Saddam Hussein cu ştreangul de gât au făcut ca un băiat american de doar 10 ani să mimeze execuţia fostului dictator, ajungând, Însă, să se spânzure accidental de un pat suspendat.

Pe partea cealaltă a globului, o puştoaică În vârstă de 15 ani din India şi-a pus capăt zilelor pentru a protesta faţă de executarea fostului lider irakian, pe care Îl considera ca fiind un mare patriot. Părinţii au declarat poliţiştilor că fata le-a mărturisit că doreşte să cunoască suferinţa pe care a Îndurat-o fostul lider irakian atunci când a fost ucis prin spânzurătoare, Însă ei nu au luat-o În seamă.

Potrivit poliţiei, un alt copil de nouă ani, din Pakistan, s-a spânzurat imitând execuţia fostului lider, fiind ajutat de sora sa mai mare, În vârstă de 10 ani.

Personal, scenele filmate ilegal cu telefonul mobil şi publicate ulterior sunt foarte şocante. Probabil că 5-10% dintre cei care au urmărit execuţia lui Saddam Hussein au rămas puternic impresionaţi.

De multe ori mass-media nu mai stă În slujba cetăţeanului, ci În cea a concurenţei cu alte posturi similare. Fiecare instituţie de media vrea să fie prima şi să arate lumii În Întregime faptele petrecute, deşi acestea sunt mult prea şocante pentru reporteri, darămite pentru populaţie.

8 comments

 1. parerile mele vizavi de executarea lui saddam sunt foarte impartite si tin partea tuturor, dar nici eu nu sunt de acord cu difuzarea live ori ba a executiei.

 2. AlexTrusk, de ce nu pui macar ghilimele cand citezi din parazitii? :)
  Pe Saddam chestia asta l-a facut martir. Difuzarea filmuletului si mai ales modul in care s-au comportat “calaii” cu el.

 3. Nu inteleg de ce sunteti asa impotriva aratarii adevarului la televizor chiar daca asta presupune transmiterea de imagini despre cum e omorat un om. Si da, lumea nu e roz cum le place multora sa creada.

 4. Stim cu totii ca lumea nu e roz, dar NU avem nevoie de imagini cu oameni spanzurati ca sa ne dam seama de asta.

  Ati vazut Idiocracy? Spre asta ne indreptam.. sfarsitul civilizatiei prin imbecilizarea continua a populatiei. Lalallaaaaaa!

 5. Alex sunt de parere ca unii oameni au uitat intelesul cuvantul moral sau poate nici nu stiu ce inseamna. nimeni nu merita un aseamenea sfarsit indiferent ce crime a comis, personal sunt pt abolirea pedepsei capitale, inchisoarea pe viata e cea mai buna, cat despre imagini nu cred ca acestea au fost facute pe ascuns.

 6. uneori posturile astea de televiziune te socheaza.dak cel kre a filmat a fost prost,noi de ce trebuie sa il copiem?pur si simplu nu sunt de acord cu difuzarea momentului tragic al lui Saddam…intradevar el si-a ales soarta asta,dar merita putina intimitate k orice om.si sa vezi un om cum este spanzurat?suna banal!!!in filme sti k e fictiune,dar aici ce fictiune mai era?

 7. Voi cita dintr-o melodie a Parazitilor:

  “Nu hotaraste nimeni pentru mine ce e etic sau moral…”

  Singurul lucru socant pentru mine la executia lui Saddam e ca nu a fost Bush in locul lui. Singurul luru socant la filmarile care au aparut dupa executia lui (care acum nu se mai gasesc nicaieri) a fost… niciunul. Era un mort intr-un sicriu si cu putin sange. Intradevar, poate pentru mine n-a fost mare chestie dar pentru publicul larg, poate ca da. Ca doar nu toti au conturi pe goregasm.com.

  Mass media nu mai sta de mult in slujba cetateanului, exceptie facand doar cateva ziare (Jurnalul National, Evenimentul Zilei…). In ziua de azi totul se centreaza in jurul banilor; cu cat mai multi, cu atat mai bine, cu atat mai putin de pasa de tine.

  Regards,

Leave a Reply