Ne naştem egali, dar dreptul la viaţă e selectiv.

Nevoiaşii sunt condamnaţi să moară, Îndesând zilnic În halatul medicului o hârtie de 10 lei.

Cu pila vecinei bunicii ginerelui – păstrată ca o relicvă a sistemului comunist – reuşeşti să deschizi uşile blocului opertator fără să fii Îndelung amânat.

Din salariu cotizăm la sistemul de sănătate, dar, internaţi În spital, suntem nevoiţi să ne cumpărăm singuri tratamentul.

Fiicele bolnave ale vedetelor de televiziune strâng În mai puţin de o zi peste 200 de mii de euro, În timp ce anonimii nu adună În cont nici măcar 1% din costul unei operaţii.

Comments (4)

  1. XYZ

    este trist, dar adevarat. Ar fi tare bine daca am da dovada de atata marinimie mai ales atunci cand este vba de oameni simpli, pe care viata ii incearca mai aprig decat pot suporta.

  2. nu e chiar alb/negru povestea. aveam si eu niste vecini care se lamentau ce servicii de 2 lei sunt in sistemul sanitar romanesc, nu ca in state, unde mergeau ei anual la munca…

    dar bine frate, ce`ai vrea sa ai cand tu nu dai un ban in acest sistem? ce meriti tu?

    la fel e si cu rromi care umplu spitalele cu tupeu dar nu dau un ban taxe. nu sistemele sunt de vina, ci mentalitatile. in doar 50 de ani o sa constientizam cam toti cum stau treburile.

  3. Nu cred ca ne nastem egali. Cred ce zicea Nietzche ca “egalitatea este idealul mentalitatii de sclav”.

  4. Nietzsche (fără supărare :P făcut facultă de filosofie :D ) La urma urmei şi Nietzsche are dreptate, dacă te comporţi ca un sclav e uşor de Înţeles de ce oamenii te privesc ca pe unul cu capul plecat mereu. Numai că eu nu sunt adepta călcatului În picioare pentru putere.

Leave a Reply