Spor pentru refacerea de după concediu, spor de xerox, spor de penibilitate, spor de stres, spor pentru folosirea calculatorului, indemnizatie pentru ziua de naştere sau indemnizaţie pentru

ţinuta decentă. Sunt câteva exemple de sporuri pe care bugetarii le-au primit până acum o lună. Înţeleg că nu le mai primesc, altfel nu-mi explic de ce mulţi dintre ei se comportă precum boabele de porumb Într-un tuci Încins.

Eu lucrez În weekenduri, de sărbători legale, câte 12 zile de muncă Încontinuu, Încep munca prea dimineaţă sau rămân la muncă până târziu În noapte, ore considerate de condul muncii ca ore de noapte, şi ghici ce?! NU AM ABSOLUT NICIUN SPOR! Aş putea să mă pisicesc prostesc şi să Întreb “Da’ de ceeee. Cu ce-am greşit?”

Blonda din guvern, doamna Udrea, a zis o vorbă de duh zilele astea: “După cu ştiţi, la stat mai mult se şomează decât se lucrează!”

Comments (6)

  1. KillerINC

    anca , permite-mi sa iti spun ca gresesti . bugetarii au nevoie de sporuri pentru ca sunt incadrati pe salariul minim pe economie. din acel salariu se scad CAS si altele , si ramai cu 420 lei in mana , din care sa traiesti o luna intreaga. Adica muncesti o luna pe 420 lei . Eu , cu tot cu ore de noapte , iau 450 lei , iar sambetele si duminicile nu mi se mai platesc de 1 an , dar nici spor de dispozitiv in compensare. Deci eu in ultimele 3 luni cel mai mare salariu l-am avut 450 lei.

    http://sp2.ro/48a776 – un exemplu

  2. Mie, toata povestea asta cu returnatul sporurilor ‘acordate de catre cineva’ imi suna a ‘in Romania, angajatii platesc ca sa poata merge la munca’. De vreme ce angajatorul a acordat acele sporuri, logic este ca tot el sa si raspunda de ele. Deci, angajatorul fiind statul, de ce mai cacam pe noi?

  3. Ai mai uitat să precizezi ceva: statul are bani de la NOI, pulimea contributoare la bunăstarea ţării :)) Pân’ la urmă ciclul ăsta tot la noi se opreşte, aşa că se pare că tot noi vom plăti pentru greşelile unora şi beneficiile altora.
    Aş râde, dar mi-e greaţă.

Leave a Reply