Substituit de fiinţa pe care trebuia să o protejeze, bărbatul zilelor noastre tinde să devină un nimic. Doborâţi cu cruzime de pe piedestal, crizele lor ce mimează o personalitate puternică au Încetat să mai facă vâlvă În rândul consoartelor.

Orgoliul şi mândria bărbătească duc În prezent lupte crâncene şi inutile cu colacul wc-ului, coşul de gunoi plin până la refuz şi hainele care trebuie Întinse pe sârma de rufe. El, specia care milenii de-a rândul s-a luptat cu fiarele ca să pună o bucata de carne pe masă şi care mai apoi a muncit cu braţele ca să să-şi Întreţină familia, a ajuns astăzi doar o liană care se Încolăceşte În jurul femeii. La locul de muncă şef Îi este o femeie, acasă tot femeia e cea care dictează, iar cele mai multe magazinele sunt pline cu produse exclusiv feminine.

Å¢inta bărbatului este femeia, În vreme ce, confortul, maternitatea şi consecvenţa sunt obiectivele către care tinde o femeie. În acest context, ca să prindă cel mai bun exemplar, bărbatul este nevoit să se reinventeze. Sub autoritatea mamei, viitorul bărbat creşte şi se dezvoltă Într-o lume a femeii.

Dacă În urmă cu ceva ani, bărbatul ocupa lejer statutul de soţ, numărul mare de divorţuri, demonstrează că noi, femeile, suntem În stare să punem punct lucrurilor care ne agasează şi să o luăm de la capăt, fie şi singure.

Şi cu toate acestea femeia… (asta Într-un post viitor)

Este pus În pericol rolul bărbatului În societate?

Comments (17)

 1. Arhi

  Da, de aia toate scrieti posturi virulente in care va umflati orgoliile.

  “La locul de muncă şef Îi este o femeie, acasă tot femeia e cea care dictează”

  Poate la tine acasa…in casa celor mai multi dintre noi este egalitate, si nu totalitarism.

 2. Femeia e cea care vrea confort, bărbatului Îi este indiferent… Aşa că tot femeia e cea care ia deciziile…

 3. marius

  “Femeia e cea care vrea confort, bărbatului Îi este indiferent… Aşa că tot femeia e cea care ia deciziile…”
  din moment ce barbatului ii este indiferent, cum te mai poti bate cu pumnul in piept ca femeia ia deciziile. asta nu e o vitorie, ci o consecinta normala a felului in care stau lucrurile. cineva trebuia sa faca si lucrurile astea. barbatul poate nu mai este babuinul de altadata(babuin care se pare ca inca mai este pe placul unor femei, chiar contemporane), insa tu personal ar trebui sa te bucuri ca lumea asta a inceput sa intre pe un fagas normal, in care genurile pornesc la drum de pe picior de egalitate. in loc de asta te ambalezi intr-un discurs veninos, preluat parca din manifesturile feminismului radical(care presupune si lesbianism) :D
  hai bafta!

 4. Cred ca tu vrei sa bravezi in blog, sa atragi atentia (sper ca nu crezi chiar tot ce spui) mai bine zis e un defect de gazetar care cauta titluri socante, bombastice si subiecte tari pentru a avea audienta.
  Era feminismului radical a cam apus, acum se tinde spre echilibru. Faptul ca femeile sunt in top e o consecinta fireasca a constiinciozitatii lor. Sunt de altfel destui barbati sefi… ai facut o statistica sau ai citit vreuna?

 5. Nu, dar tare mă Întreb ce simte un bărbat Înconjurat de femei (să zicem) mai puternice ca el

  Nu sunt feministă… pe listă am un blog În care o să vorbesc pe faţă despre ce Înseamnă să fii femeie Într-o lume a bărbaţilor…

 6. marius

  nu a facut nicio statistica, asta cu siguranta. in UE ponderea este de apr 30% pe posturile top management. in romania este undeva la 10-15%. problema intrervine insa cand, pentru un job similar, un barbat castiga cu pana la 50% mai mult decat o femeie. cica performanta… se pare totusi ca egalitatea de sanse nu presupune si realizari similare.
  consider ca un astfel de text este penibil, mai ales venind din partea unei tipe care pare inteligenta. femeia si barbatul trebuie sa invete sa coopereze. atat! iar anomaliile, frustrarile, problemele cauzate de schimbarea brusca a vremii si mai stiu eu ce, ni le rezolvam noi sau apelam la specialisti. nu-i asa, anca?

 7. marius

  nu stiu ce simte un astfel de barbat, insa oricum problema este pusa prost. vorbim de posturi cheie, in care, cel putin in cadrul companiilor importante, functiile de top sunt distribuite mixt. daca propui tu un exercitiu mental pentru a putea trage impreuna niste concluzii utile…eeei, asta e altceva.

 8. Terente

  Ce zici tu aici este intr-un fel adevarat, a devenit o tendinta din ce in ce mai populara femeia care crede ca totul ii apartine.
  Eu sunt foate de acord cu egalitatea dintre barbati si femei doar ca femeile nu o inteleg chiar asa cum trebuie (multe, nu toate). Ex: O femeie intr-o firma isi doreste sa aibe acelasi salariu ca si barbatul, sa aiba aceleasi facilitati dar cand vine vorba de munca bruta (carat ceva…) femeia vine si spune ca nu este treaba ei, iar atunci cand trebuie spalate geamuri, femeia vine si spune ca tot noi cei care am carat trebuie sa spalam geamurile pentru ca daca o punem pe ea inseamna ca o consideram inferioara si ca nu e nici aceea treaba ei ca femeie. :D
  Sper ca intelegi ce am vrut sa spun!

 9. Marius, româncele căştigă cu 13% mai puţin decât bărbaţii. Dacă vrei statisticii, nu duc lipsă de informaţii, Însă nu aici este problema.

  Vroiam să spun că, deşi se bat cu pumnul În piept că niciodată nu vor face lucrurile dedicate numai femeilor, bărbaţii ajung să facă aceste lucruri, chiar fără să crâncească În faţa consoartelor.

  EX: Un fost iubit mi-a zis la Începutul unei relaţii că el nu spală pe jos, Însă la finalul ei o făcea chiar bine :D

 10. marius

  “Vroiam să spun că, deşi se bat cu pumnul În piept că niciodată nu vor face lucrurile dedicate numai femeilor, bărbaţii ajung să facă aceste lucruri, chiar fără să crâncească În faţa consoartelor.

  EX: Un fost iubit mi-a zis la Începutul unei relaţii că el nu spală pe jos, Însă la finalul ei o făcea chiar bine :D”

  bine ca m-ai facut sa inteleg care sunt lucrurile dedicate femeilor. de cand m-am mutat singur am inceput sa spal pe jos, sa folosesc masina de spalat, sa gatesc(cartofi, oua ochiuri, friptura, pizza etc) si nu m-am gandit niciodata ca asta este munca dedicata femeii. eu justificam diferenta salariala prin eficienta si rezultate. asa se explica. nicaieri in lume nu se acorda spor pentru ca ai p***(desi n-ar fi rau!). acolo unde femeia are impresia ca le stie pe toate, barbatul s-a dovedit in cele din urma a fi cel mai bun, iar exemplele sau discutia despre aceste exemple a devenit deja un cliseu. stau si ma intreb acum daca tu acum cauti sa-ti aduci vizitatori sau pur si simplu asa esti tu, si asta crezi. mie femeia care se considera barbat mi se pare penibila(si invers). conformatia fizica este un atu evident pentru barbat atunci cand vine vorba de meserii care implica fortza fizica, iar femeile trebuie sa accepte asta ca pe un lucru natural.
  fostul tau prieten spala pe jos incercand sa te menajeze, nedandu-si seama ca pentru tine asta este o victorie. e usor sa-ti fixezi un obiectiv si sa-l urmaresti cu incapatanare, riscand chiar o relatie…asta e o alta discutie probabil.
  fii mandra, i-ai taiat barbatia :))

 11. Arhi

  Iar in clipa in care el spala pe jos pentru ca te iubeste si nu vrea sa te oboseasca, iar tu in sinea ta chicotesti “mama ce tare sunt, uite cum l-am pus sa spele pe jos” aia e iubire fix pula, ca sa ma exprim elegant

 12. Innocentica mea, voi treceti printr-o criza? Ca bagi d-alea de femeie proaspat iesita dintr-o relatie.
  Zau, mie imi placeati…!

Leave a Reply