UE, altoieşte-ne şi la turism!

Ne place atât de mult să vizităm alte ţări, dar nu şi pe a noastră…

Dacă un străin m-ar ruga să-i descriu România, cu siguranţă aş ezita câteva minute bune. Cum arată ţara În care trăiesc? E săracă, murdară, plină de cerşetori, prostituate, mormane de gunoi, clădiri dărăpănate, gropi pe bulevarde şi autostrăzi…? Sau e frumoasă? Ce putem/ puteţi vedea În propria mea ţară?

Într-o parte sunt ei, românii, care vor să plătească cât mai puţini bani pentru câteva clipe de relaxare, iar de cealaltă parte sunt cei care lucrează În domeniul turismului şi care vor ca Într-o singură zi să facă averi pentru tot anul. Într-o parte suntem noi, românii de rând, care nici măcar nu reuşim să păstrăm intacte frumuseţile naturale ale României, iar de cealaltă parte sunt…
autorităţile, care sunt mult mai preocupate de făcut averi de pe spinarea noastră.

Se adună toate „ingredientele” (părţile) de sus, se omogenizează, se adaugă un praf de indiferenţă, se condimentează cu nesimţire şi se bagă la cuptor, la Început la „anotimpul vară”, apoi se dă focul la „anotimpul iarnă”, iar la final se scoate prăjitura „Turismul românesc”.

Europenii s-au gândit, bine de altfel, că ar fi cazul ca această prăjitură să conţină şi reguli de ameliorare a gustului. Uniunea Europeană a pus băţul şi pe turismul românesc, obligându-i pe hotelieri să-şi trimită angajaţii la şcolit şi să Îmbunătăţească serviciile oferite. Astfel că, din acest an am putea scăpa de chelnerii care-ţi varsă sucul pe pantaloni şi care te fură la nota de plată, dar şi de hotelurile de 4 stele care nu au condiţii pentru această categorie.

Cu noua prăjitură „Turismul românesc” alături de eliminarea restricţiilor de la graniţă, agenţii economici Îşi freacă mâinile, susţinând că anul acesta numărul turiştilor străini În România va creşte cu cel puţin 20%, În vreme ce numărul românilor care vor pleca peste graniţe se va majora cu 30%.

„Cu ce se deosebeşte băţul european de cel românesc?”

4 comments

  1. Eu din pacate vad destul de negru situatia turismlului romanesc. Incepind chiar de la personalul din hoteluri/restaurante, care este sub orice nivele din UE, acolo unde esti injurat cu zimbetul pe buze nu pe fata ca la noi, si ajungind la infrastructura (pliante, informatii, trasee, hoteluri, sosele, servicii, etc.)
    Da, ma duc mereu in concedii in strainatate, o fac merei si voi mai face acest lucru o perioada pina cind voi simti ca in Romania se merita aa mergi.
    Da, avem frumuseti uimitoare, unele de care stiu foarte putini, dar nu se merita sa ajungi in asemenea locuri decit pentru placerea sufletului. In turism insa mai e vorba si de altceva, nu doar de suflet…..

  2. Cum cu ce se deosebeste batul european de cel romanesc? Cel romanesc ia spaga, in timp ce, cel european nu ia.(cel putin nu de la noi)

  3. Unui strain ar trebui intai sa-i scoti din cap sau sa-i ameliorezi intr-o forma parerea pe care o are despre Romania, caci in mod sigur el gandeste despre noi mult mai rau decat gandim noi cand iesim pe strazi. Avem parti bune si daca nu le aratam pe acelea, ajungm si noi sa credem ca nu avem nimic. Chiar daca nu ne putem lauda cu multe, cel putin prin contraste putem evidentia ceea ce ne va scoate intr-o buna zi din groapa.

Leave a Reply