Jurnal din viitor XIV

Becul din mijlocul tavanului mă sfidează constant. „Crezi ca dacă te stingi sistematic Îmi ştergi gândurile?”, Îl Întreb pe un ton zeflemitor. După laptele fierbinte Îndulcit cu linguri industriale pline cu miere, nici măcar agitaţia unui ţânţar nu mă mai poate enerva. Şi oricum, de unde ţânţar În mijlocul iernii? Printr-o mişcare sacadată, Îmi Întorc privirea asupra lui… „tu niciodată nu mă laşi la greu, nici măcar la o pană de curent.”

Vecinul de vizavi e un tip simpatic. Într-o seară ne-am Întâlnit la lift. Eram cu el. M-a felicitat pentru alegerea făcută şi scurt m-a Întrebat „cum e cu internetul”. Fâstâcită şi cu un nod În gât i-am răspuns că… nu e deloc. A scos un pix şi pe dosul unei cărţi de vizită a notat adresa şi parola lui de wireless. Se grăbea, aşa că a rămas să povestim la o cafea… şi Încă mai povestim… de câteva zile bune.

Rând pe rând electronicele casei prind suflu. Mai Întâi Încăpăţânatul bec care ştiu că Îşi doreşte să mă lase În beznă, iar mai apoi cu un huruit sec porneşte şi frigiderul. El Îmi zâmbeşte arătându-mi o limbuţă roşie, iar mai apoi drumul spre viaţa virtuală. Sigilez gândurile În jurnalul virtual şi schimb câteva vorbe cu oameni Împrăştiaţi În toată lumea. „Ai văzut? Doar somnul Îmi poate şterge gândurile” mă adresez becului, lăsându-l În beznă. Cele câteva minute petrecute În compania lui trec fulgerător, iar ceasul morocănos de pe televizor Îmi arată că e mult prea târziu pentru… orişice. Trag pătura pe mine şi mă afund În perna pufoasă.

Luminiţele lui colorate mă păzesc de fantome Închipuite şi Îngeri cu coarne. Deşi farurile maşinilor rostogolesc prin cameră siluete negre şi hidoase, huruitul lui sud Îmi dă siguranţă şi alungă singurătatea.  Când te uiţi mai atent la el, pare doar un copil fragil Îmbrăcat În haine colorate, şi cu toate acestea „mânuţele” lui te poartă Într-o lume nepalpabilă… o lume a gândurilor. El e Asus Eee PC.

Anca 15 decembrie 2007

1. Viaţa mea alături de el, ar arăta, În mare parte, cu povestea de mai sus.

2. Sloganurile propuse de mine sunt: Asus Eee PC – poşeta-l va iubi

sau

Dragule, nu e vina ta că nu-ţi mai acord atenţie… e doar Eee PC

Comments (6)

  1. TheJOker

    WTF?… asa arata toate reclamele din ziua de azi…nu ai putut sa fii si tu oleak mai original?

  2. Cathy, săru’mâna >:d< TheJOker, pe mine atât m-a dus capul, dar aşteptăm cu nerăbdare sloganul propus de tine

  3. TheJOker

    eu? :”> eu si mrea modest…nu ma implic in chestii de astea minore… :d cik se anunta un post pt ocuparea postului de director la NASA…va astept sa ma sustineti…:)>-

Leave a Reply