„Pe vremea mea statul era cel care se preocupa de viaţa unui tânăr. Îi găsea o slujbă, o casă şi Îi punea la dispoziţie tot ce avea nevoie. A fost aşa de bine pe vremea lui răposatu’, aveam bani grămadă”, ar spune un adept al comunismului, trecut de mult de floarea tinereţii.

Păi da „tovarăşe” statul te „premia” cu una bucată cutie de chibrit, nu conta etajul, oricum apa rece nu urca până la tine, iar de apă caldă ce să mai vorbim, era ca şi inexistentă. Aveai bani grămadă dar nu aveai ce să faci cu ei. Cumpărai jumătate de pâine iar carnea se „căţăra” pe masă o dată pe an, la cumpăna dintre ani. Şi libertatea ta unde era? Scuză-mă tovarăşe, libertatea nu conta, atâta vreme cât aveai o casă neÎncălzită şi plină de kitsch-uri, aveai un serviciu de rahat iar stomacul tău ghiorăia În continuu… A fost bine pe vremea lui „Ceaşcă” nu-i aşa? Aşa că n-aveţi decât să mergeţi la Cimitirul Ghencea să-i plângeţi pe soţii Ceauşescu!

Aţi trăit ca nişte cobai, care-şi iau zilnic doza de dobitocie. Niciodată nu aţi avut curajul să…

cereţi ceva, nici măcar nu aţi ştiut ce vreţi. Acum urlaţi ca din gură de şarpe să vă dea statul, pesemne că v-a revenit graiul. Fie că e vorba de bilete gratuite pe mijloacele de transport În comun sau de magazine cu preţuri reduse, create special pentru voi, fie de pensii mai mari, toate acestea şi multe altele se pot cere În momentul de faţă. După opinia voastră Guvernul e corupt şi e vinovat de faptul că nu vă aruncă şi vouă o coajă de pâine. E bine să ai o opinie, dar mai rău e că Îi sfătuiţi şi pe alţii să ceară.

M-am săturat de babe şi de moşi care cer la fiecare colţ de stradă! Ai trăit 70 de ani, ce ai făcut În anii ăştia? Ai o casa a ta, eu stau cu chirie; ai copii care te pot sprijini, tatăl meu câştigă mai puţin decât mine; ti-ai făcut concediile la mare şi la munte, eu am plecat două zile la mare; ai trăit de pe o zi pe alta cu băutura-n nas, eu deja mă gândesc că o să ajung la pensie.

Viaţa voastră a fost uşoară, a mea e grea,
Vă e greu la bătrâneţe, la mine sunt două posibilităţi (grea sau uşoară)
Ori suntem chit, ori eu sunt În pierdere.
_______________________
________

Concluzie: STOP VÄ‚ICÄ‚REALÄ‚

Leave a Reply