Nu-i aşa că trotuarul este exclusiv pentru pietoni? NU pentru biciclete, NU pentru motociclete şi NU pentru autoturisme.

Context: Am plecat azi de la muncă pe la 5 şi jumătate. Eram fericită că scăpasem de mirosul Înecăcios din Încăpere, iar nasul meu striga…libertate. Deşi nu văd foarte bine la distanţă (am miopie şi ştiu foarte bine că am nevoie de „o pereche nouă de ochi”) am zărit În staţia de autobuz o pisicuţă care venea fix spre mine. Mie-mi plac foarte mult pisicile, numai că cele 24 de ore sunt mult prea puţine pentru a-mi putea permite un asemenea lux. Aşa că am profitat de ocazie ca să ”ne alintăm puţin”. Şi acum chiar nu mai contează că am hainele pline de noroi…na, pisicile sunt Încăpăţânate şi… a vrut şi În braţe. Ce să mai, deja mă Îndrăgostisem de ea. Cu chiu cu vai, am reuşit să scot telefonul din „obeza” mea geantă pentru o ultimă Încercare… „Poate, poate mergem Împreună acasă” mi-am zis. Geantă, telefon şi pisică…mult prea mult… la naiba am doar două mâini… Pun pisica pe trotuar, pun telefonul la ureche şi vorbesc. Mângâi pisica, ţin de geantă şi Încep să povestesc despre „noua achiziţie”.

Subiectul: Numai că pisica o zbugheşte speriată şi eu mă trezesc cu ditamai curu’ de maşină În curul meu (mai mic ce-i drept). Rămân şocată…

Aaaa… m-am teleportat pe stradă şi eu nu ştiu. NU! Bordura e la 30 de centimetri de mine. Şi curu’ acesta mare şi cenuşiu când a mai apărut? Mă dezmeticesc şi mă ridic. Pisica o zbughise săraca la 2 metri de mine. Văd un ditamai gigantul gesticulând… Într-un final Îl aud cum mă Înjură. Da bine BÄ‚, Îmi zic În sinea mea, azi e 13, adică ziua mea şi n-ai nici un drept să ciripeşti, mai ales că tu eşti cel vinovat şi eşti acolo unde nu ai voie, adică pe teritoriul meu – TROTUARUL!!! Simt cum sângele Îmi irigă creierul, conexiunile se fac mult prea repede, iar vorbele Îmi ies pe gură Într-o secundă „Ce drăguţ din partea ta că vrei să mă calci tocmai pe… trotuar”… Individul se enervează şi-mi dă ca exemplu „vecinul meu de trotuar” care a fost atât de tâmp pentru că s-a mutat un metru mai la dreapta. Aşa si? Eu cu ce am greşit că sunt mai tare de urechi şi nu am auzit maşina cum vine spre mine. Mă face În toate felurile, Îi servesc acelaşi fel. Numai că eu nu ştiu prea multe atunci când mi se „servesc mâncăruri mult prea greu de digerat pentru stomacul meu” aşa că Îmi regrupez armata de 200 de ostaşi şi mă Îndrept spre el. Sunt mică şi a dracu, asta e. Coada de scorpion nu suportă multe. Probabil că nu se aştepta la o astfel de reacţie. Te tratez aşa cum mă tratezi şi tu pe mine! Nu am ruşine şi nu mi-e frică. Numai că domnul(?!) gură mare se urcă În maşină şi o zbugheşte mişeleşte…

X: De ce nu a venit să vadă dacă sunt OK, poate că am probleme cu inima şi mor pe loc… de spaimă. Era vina lui, nu a mea, şi o ştia foarte bine! De ce nu şi-a cerut scuze? I-aş fi spus că sunt OK, dar să fie mai atent. Dar nu!!! Românul trebuie să facă tărăboi, chiar dacă el este cel vinovat!

Şoferi de doi lei care au luat permisul de conducere cărând saxanale!

În altă ordine de idei, pisica a fugit…

Comments (8)

 1. sofer

  Sbscriu la ceea ce spui, soferul (roman) trebuie sa faca scandal, sa arate ca e mascul…
  taximetristul romana se inverzeste de ciuda daca-l face o fata…

  am lista lunga de porcarii la volan..
  antitaximetristi.ro

 2. Anca Şerbănescu

  Şi unde să mergem? Plus că nu vreau să-mi las familia aici şi nici să vin În ţară la interval de 2 ani.

  Mai bine Învăţăm să ne schimbăm…
  Dacă am gândi mai mult decât vărful nasului, probabil că am avea o viaţă mult mai bună…

  doar dacă….

 3. Anca Şerbănescu

  Să Întreb dacă vorbeşti rusa? :D
  Sau vorbeşti prin semne :))

 4. medeea

  eram În metrou la ora 5.30 de dimineaţă. obosită moartă, doar că ce… parcă puteai să te concentrezi asupra durerii de cap de dimineaţă? nu….. În vagon doi puştani ascultau manele. am aşteptat io o staţie, două, dar cum aveam multe de mers şi ei nu păreau să se simtă…. (câţiva din jur s-au ridicat şi au mers În alt vagon)…. scorpia din mine (la mulţi ani!…. io sunt pe 31) s-a umplut de nervi. m-am ridicat, i-am smuls telefonul din mână şi l-am Închis după care l-am dat Înapoi. acu Îmi dau seama că puteam să mă aleg cu nişte Înjurături zdravene, dacă nu şi mai rău, dar au fost prea surprinşi de tupeul meu probabil.

 5. Anca Şerbănescu

  medeea, super tare

  de două minute râd…

  La mulţi ani, să creşti mare :D

 6. Anca Şerbănescu

  Nu, nu Badea…

  Mai bine: Trăim În România şi asta-i o tragedie

 7. medeea

  nu…. mai bine: trăim Într-o Românie infestată de tot felul de creaturi. din păcate nu avem antiparazitare suficient de puternice, dar io nu mi-am pierdut Încrederea.

Leave a Reply