Studiu de caz: FOTBALUL

Reguli de joc:
20 de oameni aleargă disperaţi după un obiect alb şi rotund care se rostogoleşte prin iarbă, iar când ajung la el Îi dau cu piciorul. Terenul de joc este Împărţit În două părţi, iar când balonul ajunge Într-una din jumătăţi, oamenii adunaţi În jur Încep să urle ca În codru. Punctul maxim este atins atunci când balonul trece de omul care păzeşte gaura Împrejmuită cu plasă şi se opreşte În ea. În acel moment, jumătate dintre cei adunaţi se Îmbrăţişează Între ei, iar cealaltă parte Înjură, scuipă şi aruncă cu obiecte. Nici strângerea jucătorilor În faţa porţi cu mâinile pe „ce au mai scump” nu este de neglijat.

Fotbalul, un sport care dăunează grav privitorilor

În cei peste 2.000 de ani de existenţă, fotbalul a reuşit să se impună ca sport rege pe aproape Întreg globul. Eu aş spune că această titulatură este una nemeritată. Puţin sunt cei care practică acest joc, Însă mulţi sunt cei care stau În faţa televizorului cu un pahar de bere şi a pungă de alune În faţă şi, la fiecare acţiune a unui jucător, se ridică În picioare să Înjure sau să ovaţioneze. Personal nu Înţeleg care-i farmecul. Şi În plus, să nu uităm de bătăliile care se dau Între galerii după ce una dintre echipe a câştigat.

Comments (21)

 1. hai mai, ionute…mie mi se pare un text execrabil. si anca m-a dezamagit profund prin stil de data asta. parca este scris de nicolinta insusi sau de alt fotbalist la fel de inteligent ca el.

 2. :)) Marius, ghici pentru cine am scris. Iar vrei să scriu şi nimeni să nu Înţeleagă ce vreau să zic?

 3. Arhi

  portarii alearga disperati pe loc:))) i-ai vazut vreodata iarna?
  Te-as dezamagi eu pe tine….?

 4. pai daca vrei sa fim asa scrupulosi, afla ca 21 de oameni disperati alearga pe teren, plus inca 2 pe marginea lui :)
  nu stiu pentru cine ai scris, mi-ar placea sa cred ca pentru tine, fiindca este totusi blogul tau.
  obiect alb si rotund care se rostogoleste prin iarba si gaura imprejmuita de plasa hihihi

 5. Ce vrei băiete… la mine aşa se vede fotbalul. Hmm… mă Întreb cum vedeţi voi o şedinţă de shopping :P

 6. 1. Sa presupunem ca fotbalul nu ar fi sportul rege. Atunci care ar fi si de ce?
  2. Ce e ala offside?

 7. ÓFSAID, ofsaiduri, s.n. (Sport) Împrejurare, penalizată de arbitru, În care un jucător aflat În posesia mingii se găseşte În zona pe care o formează linia ultimului jucător al echipei adverse şi linia porţii adverse. – Din engl. off-side.

  Sportul rege ar trebui să fie acela pe care-l practici tu :D

 8. sorin

  hmm…ma intreb atunci ce ai spune despre SPORTUL NATIONAL AL ROMANIEI? stii care e?ala de ce se cheama sport national? din principiu?

 9. Daaaa, in schimb o dupaamiaza pierduta prin magazine cu ochii zgaiti la tot felul de nimicuri, umblata pana iti intra picioarele in fund, fara vreo pauza de o bere sau ceva… banuiesc ca ti se pare fascinanta!

  Deh! Femei!
  Cant live with, cant live without!

 10. Alina

  nu pot sa va inteleg pe voi barbatii. Dupa ce ca umblam, sa fim frumoase pentru voi, ne aranjam, incercam sa fim cat mai originale. Si voi ce? … ne criticati, ne judecati. Fiecare are pasiunea lui, noi, femeile, iubim shoppingul… cum si voi iubiti …..

 11. Va iubim pe voi, breee!

  Si nu sariti asa! Innocenta a inceput cu viziunea feminina asupra… cui? A fotbalului? Baba (ma iertati) si mitraliera?
  Auzi: “nu inteleg care-i farmecul”
  Da’ sa ciricai ore intregi depre aceleasi si aceleasi subiecte pline de miez (ca nuantele esarfelor, lungimea tocului, cine si-a mai gasit barbat sau ce proasta e Vasilica ca o conduce barbatul) este plin de farmec, nu?

 12. Fotbalul e pentru barbati, daca unele fiinte care apartin sexului opus au ceva impotriva, e treaba lor. Nu e necesar sa se afirme, sau ,mai ales, sa incerce sa inteleaga ce vedem noi in acest sport, nebunie, prostie (cum vrei tu sa-i zici). Iubim fotbalul, berea si semintele, asta e!

 13. SÎnt convins că aş reuşi să Înţeleg shopping-ul dacă ar costa cÎt un bilet la meci şi dacă ar exista un arbitru care să tempereze excesele :)

 14. lady in red

  da excesele te-ai gasit u sa vb de excese?nu stiu care face excese?noi le facem de cel mai multe ori in folosul vostru si nimic mai mult!!!!!

Leave a Reply