Haos

A nins. Ca În fiecare an, toate autorităţile au anunţat că bucăţielele lor sunt pregătite pentru orice fel de situaţie. Ca În fiecare an, au minţit. Când ninge În România totul se blochează. Avioanele rămân la sol, trenurile se opresc În câmp, iar coloane Întregi de maşini se formează la intrarea sau ieşirea oraşelor. Ceea ce mă şochează este reacţia oamenilor – unii Încă mai cred că dacă am intrat În Uniunea Europeană totul se schimbă cum ai bate din palme. Nu vreau să scot basma curată autorităţile, dar cu utilajele din dotare, mă cam Îndoiesc că pot face ceva.

Zeci de avioane au rămas astăzi la sol. Zăpada, dar şi numărul insuficient al utilajelor de degivrare (unul) au fost suficiente pentru a declanşa un adevărat haos Între pasageri…

Mai mulţi şoferi sunt blocaţi, de aproape 12 ore, pe Şoseaua Bucureşti- Olteniţa. Am primit peste 30 de telefoane de la cei care solicitau ajutor. Şi chici ce. N-am avut ce să le spun. Am minţit În continuare. Autorităţile vin, dar vin În ritm de melc. Am auzit că şi utilajele ar fi rămas blocate În nămeţi. Ghinion.

Nici ambasadei nu-i prea pasă de tine. 1300 de turişti români au petrecut o noapte În Bulgaria, fiecare ascunzându-se de viscol pe unde a apucat. Ambasada a dat din colţ În coţ, ca de fiecare dată. Singurul lucru pe care l-a făcut a fost să informeze autorităţile bulgare, care numai de grija noastră nu mai sufereau.

După ziua de azi am rămas cu un gust amar şi cu ideea că oricât aş Încerca nu voi reuşi să ajut pe nimeni, ci doar să prezint o situaţie. Mă simt… de rahat. Eh, probabil nu sunt singura.

3 comments

 1. drumeag says:

  jurnalistii astia, bolnavi dupa “senzational”!

  A nins, mult.
  FOARTE BINEEE!

  E normal sa nu se mai zboare, e normal sa nu “dispara” zapada pe strazile dintre blocuri, e normal sa vina inapoi zapada pe autostrada care nu are protectie pe margine.

  Ce tot urlati ca nu s-a deszapezit romania in 2 ore, ca nu sunt masini de deszapezit?!?

  Jumatate din romania era sub zapada, cum sa se curete si cu ce in cateva ore cand bate vantul? cand inca mai ninge?

  WTF?
  E frumos, a nins, sa ne bucuram, zapada d-asta nu ati mai vazut de zece ani!

  Nu mai dramatizati situatia atat. Nu mai plangeti atat bucurestiul. S-au dat la TV vai ce inzapeziti suntem! (intre blocuri, stradute mici) dar da bine la TV: jurnalistii sar in sus: suntem grozavi, aratati cu degetul.

  Mi-e sila sa ma uit la realitatea . scandalul orban, acum cu zapada. mi-e sila. imi vine sa vomit cum se dramatizeaza atata o mica zapada.

  ma duc sa vomit.

 2. Grupa 1408 says:

  Are sot sa vin in Bucuresti maine? Vb f serios, vreau sa stiu ca ma gandesc ca si astia la TV exagereaza.

 3. puiu says:

  Nu cred ca e cazul sa te simti de rahat…zau…Am vazut pe la teveu state americane sub zapada..si dak nu mai au aia cu ce curata…nu mai are nimeni. Adu-ti aminte ce suturi in dos si-a luat Bush cand cu New Orleans! Gandeste-te k la Paris au murit oameni din cauza caldurii acu nush cate veri….
  drumeag are dreptate si le zice bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *