Futu-i biserica mă-sii (partea a doua cu amănunte)

Acuzată că aş fi sărit gardul… cu tot cu cal, simt nevoia să revin cu unele amănunte.

Preoţii, acei mesageri ai lui Dumnezeu, au uitat motivul pentru care şi-au ales această meserie. Sub protecţia “Dumnezeu le iartă pe toate”, propovăduitorii celui dintâi cuvânt au apucat calea Satanei, băgând sub sutană banii munciţi (sau nu) ai enoriaşului. Şi să nu care cumva să spuneţi că nu este aşa! Din spatele gardurilor de beton se ridică spre Domnu măreţe castele, toate sub proprietatea personală a pastorului. Cu fundul În maşini de ordinul sutelor de mii de euro, mesagerii Domnului au cam uitat vorbele ”Cât de greu vor intra În Împărăţia lui Dumnezeu cei care au bogăţii!” sau “Fericiţi cei săraci cu duhul, căci a lor este Împărăţia cerurilor”. Ah… şi să nu uităm de vorbele fără Înţeles care se Înşiră În slujbele interminabile.

Relaţia credincios – preot este una simplă, ghidată de vorba populară, cu o solidă bază de adevăr, “Fă ce zice popa, nu ce face popa”. Credincioşii ştiu una şi bună: “ Mă duc la popa să mă scape de păcate!” Oare are sens să fii un om cu un suflet jegos, Însă În fiecare duminică să te duci să pupi ca un disperat icoanele Înşirate În Biserică? Biserică Ortodoxă e murdară de fiinţe ( a se citi babe şi moşi) care transformă duminica Într-o zi de taifas. E un bun prilej ca, printre vorbele de duh ale părintelui, să mai tragi o Înjurătură la adresa sistemului românesc care nu dă destui bani pentru pensionari. Cu frica de Satana şi cu căruţa de ani În spate, se Înghesuie să albească păcatele şi să acceadă În Rai.

Moartea Patriarhului a picat ca un trăsnet pentru toată suflarea românească, că doar era un bărbat În floarea tinereţii. El s-a dus, Însă mulţi au venit… mulţi cei care n-aveau ce căuta acolo. S-au Îmbrâncit, Înjurat, scuipat şi până la urmă au şi leşinat doar ca să sărute mâna patriarhului, care pentru câteva zile a fost un lucru… la modă. Cu sacul burduşit de păcate şi probleme au fost să-i sărute mâna ca să fie iertaţi sau să facă o minune pentru ei. La cei 92 de ani, inima patriarhului a uitat să mai bată. Intervenţiile chirurgicale sunt riscante şi pentru cei tineri cu o sănătate de fier, darămite În cazul unui om cu o vârstă Înaintată. Şi iacătă, medicul este ucigaşul cu sânge rece. El este cel care, În aceste zile, este lovit cu pietre sub formă de vorbe. … “Şi iartă nouă greşelile noastre, precum şi noi iertăm greşelile altora”… Şi ca să nu se Înţeleagă că aş ţine partea Patriarhului… lasă că ştim că ai colaborat cu securitatea şi că oamenii bisericii s-au adunat ca Într-un stup, doar ca să se apere mai bine de “judecăţile lumeşti”..

PS: Dumnezeu trăieşte În fiecare din noi. Biserica Ortodoxă şi credinţa sunt două lucruri care nu au nimic În comun.

13 comments

 1. Mare dreptate ai, intamplator m-am mai dus si eu pe la cate o biserica, si stupoare, babe care mai decare colorate in cap, stand de vorba (mai bine zis barfind), tigani cu caruta si tot tacamul, biserica a ajuns un loc de intalnire la o barfa, un loc in care risti sa ramai fara portofel, sau sa mai contactezi cine stie ce de la droaia de cersetori care te inconjoara si la intrare si la iesire.

 2. Vad ca ti-ai insusit excat instrumentele pe care le blamezi: “au apucat calea Satanei”… suna atat de retrograd incat, ce sa spun, nu te face mai buna decat ei, ci altfel decat ei.

 3. cine va pune ma sa-i pupati mortii? acum pe bune: nu inteleg de ce oamenii (enoriasii) iau de buna orice gogoasa spusa de preoti, fara sa studieze daca e sau nu adevarat. “La Lege si la marturie!” oare nu e acesta indemnul?

 4. sincer mi-e mila de tine! pt cuvintele dure pe care le-ai scris…what goes around comes around.si nu te citeam inainte, dar de acum chiar nu mai existi.

 5. Oh, biata de tine dea. Oare pe ce lume trăieşti? Nu neg că ar exista În România preoţi care Într-adevăr Îl slujesc pe Dumnezeu, Însă sub pădurea deasă de cioturi ramurile verzi de-abia dacă se mai zăresc.

  Şi, În plus, nu e mai frumos să te rogi În intimitate? Să aprinzi o lumânare, fie ea şi decorativă, pentru Patriarh? De ce trebuie să facem circ din orice lucru firesc? Aş fi vrut să văd la Patriarhie oameni care merg din convingere, nu pentru că “poate mă iartă Dumnezeu”, nu pentru că “nu ştiu de ce am venit” sau pentru că personajele politice dau bine În biserică.

  Lumea este scârboasă, iar eu vă artăt fragmente din ea. Şi În plus “futu-i biserica mă-şii” este o Înjurătură românească.

  Dragii mei, să nu ne prefacem că nu vedem, că dacă nu vedem asta nu Înseamnă că nu există.

 6. vezi ca “cei saraci cu duhul” se refera la cei mai putin inteligenti. eu zic ca mai bine ai identifica preotii care merita sodomizati si i-ai fute putin. ce ai totusi cu biserica? poate ca oamenii isi mai gasesc linistea in ea; poate mai oficializeaza o relatie sau pun numele unui copil. pe bani! ca si gura lor trebuie sa manance. ma gandesc ce o fi fost in capul zecilor de patriarhi si pelerini care au venit din toata lumea la moartea patriarhului nostru. or fi primit decont, cine stie, ca altfel eu nu-mi explic. ai dreptate, d-zeu este in fiecare dintre noi, insa lucrul asta se vede din ce in ce mai putin. se vede din ce in ce mai putin in felul in care vorbim, in felul in care privim, scrie sau iubim aproapele, sau il iertam. oamenii nu numai ca si-au pierdut scanteia divina din suflet, dar continua sa creada ca o au si ca rodul muncii lor este inspiratie de-a dreptul divina.

 7. Hahaha, ca de obicei femeile au luat-o razna .. ma refer aici la “dea” de mai sus.

  Cand sunteti mici ele va indoctrineaza. Cand muriti ele va bocesc.

  Femeia e cu adevarat Omul lu’ Dumnezo’ :))

 8. Din toate vorbele tale razbate furia,neamplinirea,frustarea.Ai ratacit drumul…inocento!

 9. mai scaraoschi, daca d-zeu nu exista, ar trebui inventat, nu-i asa?
  pana la urma pentru foarte multi dintre noi nu exista dzeu, nu exista experienta mistica, nu prea exista nimic ce nu se mananca, sau miroase frumos, sau arata bine, sau e placut la atingere.
  nu spun ca n-ar trebui sa existe critica, ci doar ca ar trebui sa o faca cei care se pricep. cine s-ar putea instaura in instante morale? :)) chiar! cei impliniti si lipsiti de frustrari :))
  cunoasteti pe cineva?

Leave a Reply