Jurnal din viitor X

După mai bine de 20 de ani de „bine şi de rău” mi se reproşează că am Îmbătrânit. De azi a hotărât să nu mai fie fericit alături de mine.

Viaţa e crudă – azi săruţi un ten ce radiază, iar mâine valuri de riduri brăzdează fruntea şi cearcăne negre se rotesc ca un vârtej În jurul ochilor fără de sclipire. Mâinile sunt pline de pete maronii, iar prin pielea translucidă venele capătă o culoare violet-Închis. Bătrâneţea e hidoasă.

Credeam că trăim o poveste – „până când moartea ne va despărţi”, dar nu a fost aşa. Credeam că e suficient ca sufletul să fie tânăr, Însă oglinda reflecta Încontinuu o imagine reală şi… dezolantă.

Te-ai aşezat pe fotoliu şi pe un ton calm mi-a zis că viaţa lângă mine Înseamnă bătrâneţe şi neputinţă. Niciodată nu am crezut că ai să mă vezi aşa vreodată.

Tu chiar crezi că eu am vrut să Îmbătrânesc?

Roxana -26 mai 2019

O poveste care i se poate Întâmpla oricăreia dintre noi. E vorba doar de… percepţia celui de lângă noi.

Comments (7)

 1. ovidiu

  mda, traim intr`o lume plina de complexe si poate unul dintre cel mai intanlinte e cel al `imbatranirii`, la care suntem cu totii codamnati. asa ca, fetelor aruncati la gunoi acest complex pe viitor :-*

 2. dan din lista

  draga Anca, daca tu crezi ca batranetea e nasoala.. sa stii ca te inseli. batranetea ta poate fi foarte frumoasa daca ii dai bani de curve. ;) barbatii gandesc cu cucu.

 3. Să Înţeleg că tot eu trebuie să vin cu bani În casă dacă trebuie să-i dau bani pentru curve :-w

 4. Cineva

  de acord, femeiea e o jucărie de folosit În fiecare zi. :D

 5. batman

  cel de langa mine imbatraneste odata cu mine. iar daca el vede doar ridurile mele, fara sa vada si paiul din ochiul lui, atunci…merita sa imbatraneasca singur:)>-

 6. evilpenguin

  Un pas inainte ar fi sa inceteze astea de 20 de ani sa umble cu barbati care ar putea sa le fie tati…

 7. Io cred ca nu tenul unei femei batrane e problema in cuplu, finca daca voi va uscatzivitzi, noi ne imburtosham. Problema e atata de bine sintetizata de un proverb englezesc, ca nij macar nu ma mai kinui sa mai dezbat:

  “A woman’s mouth before marriage is like a rose bud. And then the bud opens…”

  PS: Si ca sa nu raman dator neanglofililor, romanii nu s-or lasat mai prejos: “Î: Cum transformi o gaina intr-un pitbull? R: O iei de nevastă…” (da-da, sunt un porc misogin, stiu…)

Leave a Reply