Întrebarea a fost atât de arzătoare pentru un, să-i spunem, român, Încât a căutat un răspuns pe internet.

Aud foarte des În mass-media despre emanciparea femeii. Încă ne mai batem cu pumnii În piept pentru a ieşi de sub suveranitatea bărbatului, dar În acelaşi timp ne vindem pe bani acestuia.

Femeile se Împart În două categorii – femei pentru care nimic nu contează şi femei care vor mai mult de la viaţă.

Femeile pentru care nu contează Îşi desfac picioarele pentru câţiva lei, sute de lei, o plimbare cu maşina, o cină În oraş sau o vilă şi un cont În bancă. Acceptă să fie batjocorite În fel şi chip doar pentru că banii vin de la sine. Printre gemete false de plăcere se gândesc la lucrurile pe care le vor achiziţiona după ce partida va lua sfârşi. Şi la urma urmei, dacă nu i-a plăcut şcoala de ce să vândă pe 400 de lei pentru postul de vânzătoare la un non-stop când se poate vinde la un preţ de 100 de lei pe oră. Afacere bănoasă, nu?

Femeile care vor mai mult de la viaţă sunt cele Încercănate, care muncesc până noaptea târziu şi adorm cu o carte de beletristică În mână. N-au nevoie de burtoşi-aroganţi şi bogaţi pentru a se simţi femei şi nu-şi petrec un sfert din viaţă stând crăcănate, ci mai degrabă aplecate asupra studiului. Iar dacă, Întreaga populaţie de bărbaţi ar fi lovită de o pandemie, ele cu siguranţă n-ar muri de foame.

Comments (9)

 1. mi-a placut ca ai spus ce ai avut de spus fara ca macar sa risti sa transformi discutia intruna despre razboiul sexelor ;).

 2. luli

  Scuza-ma ca nu ma pot abtine sa ma intreb “tu din care categorie faci parte?” Draga mea, femeile se impart in: femei carora le place sa fie femei, Femei care profita din faptul ca sunt femei vanzandu-si mai bine sau mai rau marfa si femei care vor sa devina barbati, nu vor deveni niciodata, dar vor face cearcane si burta citind beletristica… Eu imi doresc sa cred ca m-am impacat cu statutul meu de femeie, isteata fiindca sunt atat de fragila, sentimentala ptr ca sunt mult prea sensibila, puternica fiindca ma apara atatia barbati valorosi si norocoasa fiindca m-am nascut datatoare de viata. N-am vrut sa te supar. Nu mai stiu cum am intrat pe blogul tau, dar imi placi si-mi place sa te tachinez. Si daca tot ne certam… iti urez si eu sarbatori fericite si multa bucurie inocenta in suflet!:)

 3. Iuli, fragilitatea nu naşte inteligenţă; sensibilitatea duce la sentimentalism; atenţia altora cu siguranţă nu te va face mai puternică.

  Hai să zicem că sunt o femeie care ţinteşte statutul unui bărbat.

 4. Uite, vino sambata la Casa Jienilor la Christmas Blog Party Doi si o sa ai o surpriza. Daca o mai fi si placuta… cu atat mai bine.

 5. luli

  Multumesc pentru invitatie, dar sambata voi fi impreuna cu familia mea si toti cei fff apropiati mie intr-un loc tare frumos. Mi-ar placea sa va pot invita pe toti la o bataie cu bulgari, un cozonac si un vin fiert in fata semineului… dar ma tem ca intalnirea cu blogurile e mai adecvata varstei voastre. Cu speranta ca nu v-am dezamagit prea tare, a voastra batranica psiholoaga – Luli!

Leave a Reply