Jurnal din viitor

Un amalgam de mirosuri Înţepătoare mă trezeşte din amorţeală. Trag cu putere aer În piept. Miroase a fiare Încinse şi a gunoi fermentat. Din  creştetul capului se prelinge către pleoape un lichid vâscos. Mă scârbeşte.

O doamnă la vreo 40 de ani cu părul creţ se holbează speriată la mine. Buzele-i subţiri se mişcă ameţitor de repede. Nu pot ţine pasul cu ele şi nici măcar nu mă pot concentra să aud ce spune. În jurul meu stropi mari de sânge completează tabloul mormanului de fiare care-mi Împunge cu putere corpul.

"La dracu, nu vreau să mor cu martori anonimii!" Încerc să Îndrug Tatăl Nostru, Însă pur şi simplu nu mi-l amintesc. "Căcat! Acum la greu mă dau bisericoasă?!" În jurul meu se stâng curioşii. Trei puştani filmează cu telefonul mobil. "Pizdele mamelor voastre! O să mă puneţi pe youtube şi timp de o zi filmuleţul În care Îmi dau duhul o să fie mai accesat ca Madonna În concert În România."

Va ajunge şi la ProTv unde se va redacta o ştire de genul<< Viaţă curmată În mod tragic! O tânără de 25 de ani a murit Într-un tragic accident rutier petrecut pe bulevardul Tineretului din Capitală. Viteza excesivă…>> Evident că nu vor rata ocazia să amintească de faptul că eram logodită şi vor sublinia apăsat că În acest an urma să mă căsătoresc, deşi nici măcar În gând nu plănuisem aşa ceva. Cu ocazia asta toate neamurile mă vor urÎ şi Îmi vor pune pe mormânt garoafe de plastic, ştiind că nu le-am invitat la nuntă. "Tragic!" Un reporter băgăcios va afla că am blog, a cărui adresă va fi scrisă mare pe ecran. În secunda doi blogul se va umple de RIP-urile puştanilor de 14 ani. "Şi mai tragic!"

Culmea e că niciodată nu m-am gândit cu ce mă voi Îmbrăca la Înmormântarea mea. Oare se mai poartă rochia de mireasă În cazul decedatelor virgine, pardon nemăritate? Şi cu libidinoşii de viermi ce mă fac? Nu vreau să mă savureze ca pe o prăjitură slinoasă.

În timp ce un boşorog de la descarcerare Încearcă să-mi scoată picioarele dintre fiare, o asistentă de pe salvare Îmi repetă Încontinuu că nu trebuie să adorm, Însă pentru o secundă mă văd la malul mării cu picioarele Îngropate În nisipul fierbinte. O zgâlţâitură puternică mă readuce În maşină. De data aceasta, un tânăr cu faţa lividă şi cu ochii de un verde prăzului Îmi şopteşte la ureche că trebuie să mă odihnesc, să Închid ochii şi să aştept. "În filme se spune "stay with me" şi nu "sleep well, băi dobitocule". Tânărul sesisează grimasa şi spune sec "Cineva te aşteaptă". Închid ochii fără să ripostez şi…

Jurnal din viitor

Ramona 17 august 2015

Comments (15)

 1. @Rosoiu Atunci ar trebui să mut povestea ăn alt oraş :P

  @Fuck You Tovarasi Personajul n-are cont pe HI5.

  @Teo şi @concediază-ţi şeful :P Mercik

 2. Nu are, dar au fost cazuri reale cand au murit in accidente auto si apoi cunoscuti sau necunoscuti le-au facut conturi de HI5. Deci, vorbeam din realitate.

 3. d

  2015 ?? Alo, Piticule, pai ce e asta? Un long dimanche de fiançailles?

 4. In 1992 am fost electrocutata la 12.000 de Volti. Trebuie sa recunosc ca si eu am incercat sa ma rog Tatal Nostru si aveam probleme sa gasesc cuvintele. Am stiut ca mor…ca si cind cineva mi-ar fi spus inainte …si gindeam foarte logic…la rece. Cind oamenii au iesit din companie si m-au intrebat ce sa faca sa-mi fie de ajutor, le-am spus sa nu se apropie ca sa nu se curenteze si ei…am intrebat pe paramedici cit la suta din corp sint arsa si-mi faceam socotelile daca o sa mai vad cerul ala minunat albastru…

  Dar cel mai mult m-a chinuit gindul sufletului…unde se va duce sufletul meu si rugaciunea care am putut s-o spun si de care imi amintesc este “Doamne Isuse ia-mi Tu sufletul”…

  Inteleg asa de bine unele momente pe care le descrii…

 5. @Mish Mercik. Din când În când mă mai loveşte inspiraţia :P

  @Fuck You, Tovarasi Crazy people!

  @d Ori n-ai Înţeles nimic, ori … :P (completezi tu)

  @Crash :))

 6. @sorin 6 ani trec ca vântul…

  @rodica botan Awww. Sincer nici nu ştiu ce să spun. Eu doar m-am pus În pielea unui om Într-o aflat Într-o situaţie critică… Şi sincer sper că n-am să ajung vreodată În această situaţie, deşi am sentimentul că am să mor Într-un accident rutier. Morbid!

 7. :)) Nu cred că viermii te vor savura ca pe o prăjitură slinoasă decât dacă plănuieşti să te Îngraşi. :)) Eu aş bea ulei. Pentru că de mâncat tot mă vor mânca, dar aşa, mai În scârbă. :))

Leave a Reply