Programul Prima Casă, dar şi criza de pe piaţa imobiliară mi-au dat aripi să visez la o casă a mea. O casă În care să pot investi fără să mă gândesc că mâine sunt pusă În postura de a-mi lua saxanaua şi de a căuta disperată un acoperiş deasupra capului, care oricum Înseamnă cam 75% din salariul meu. Spun “Slavă Domnului că suntem doi”.

Până acum câteva luni am stat Într-o garsonieră de 28 de metri pătraţi În Tineretului, pentru care În ultimele luni am plătit nici mai mult, nici mai puţin de 400 de euro chirie. Enorm! Ne-am mutat de acolo. În prezent o astfel de garsonieră se vinde cu de euro. Diferenţa este că aceasta are parchet şi geamuri termopan. Pentru aceşti 56000 rata la bancă ar fi În jur de 270-280 de euro pe lună. Deci, chirie sau cumpărare?

În prezent stăm Într-o garsonieră mai mare cu parchet şi geamuri termopan. Plătim 350 de euro. În banii ăştia au fost incluse un pat de pe vremea bunicii, rupt şi din care curgeau tot felul de chestii dubioase, o comodă şi un şifonier la phentermine side effects fel de antice. Baia am frecat-o cu tot felul de substanţe ca să-i scot faţa, probabil gândacii sunt atraşi de curăţenie, Îi tot văd cum vin pe scurgere. De maşina de spălat refuz să-mi amintesc, bine că am avut-o pe a noastră. Bucătăria e singura care arată bine, exceptând frigiderul, În congelatorul căruia mi s-a stricat toată carnea.

O garsonieră de 40 de metri pătraţi costă 60.000 de euro, ceea ce Înseamnă 300 de euro rată lunară, fără a include Însă şi cei 3 mii de euro avans.

Bag de seamă că, În acest moment, este mai ieftin să iei un credit pentru casă decât să stai cu chirie.

Comments (7)

  1. E cumva logic sa iti iei apartament si nu sa platesti chirie. Numai ca ti se acorda imprumutul? sau ai timp sa umbli dupa acte?

  2. dAImon

    Eu as recomanda articolele lui Dragos Manac pentru edificare. No offence pentru Khris.

  3. ovidiu

    Buna Ziua! Daca sunteti interesata de achizitionarea unui apartament putem stabili o intalnire pentru a va realiza o analiza financiara. In urma acestei analize va veti da seama mai bine ce este potrivit pentru dumneavoastra. In ca caz ca sunteti interesata astept un mail. Numai bine!

  4. ok, dar de ce sa-ti iei tocmai garsoniera? nu mai bine economisesti putin si-ti iei macar doua camere? stiu ca te duce la mai multi bani, dar oricum…eu acum stau in garsoniera si suntem doar doi, la munci de la 9 pana la 7, 8 amandoi si tot simt ca ma sufoc putin. nu pot sa-mi chem prieteni pe la mine pt ca nu e loc, nu pot s-o chem pe mama sa stea la mine (ea fiind in alt oras) pt ca nu e loc, nu pot sa “ma duc in cealalta camera” pt ca nu exista cealalta camera si tot asa.

    si apropo de preturi la garsoniere in chirie: mi se pare enorm 400 de euro pe o camera, pe zi ce trece ma uimesc preturile pe care le cer unii. eu acum dau 200 pe garsoniera cu termopane si gresie si faianta, parchet si aer conditionat – astea puse de noi la intelegere cu proprietarii. e in dr taberei, la liniste si verdeata. si oricat de bine ar arata, n-as mai da mai mult pe o camera. inainte de asta, dadeam 325 de euro in apartament cu 3 camere ultramodern in militari

Leave a Reply