Stau În Bucureşti de 7 ani. Timp de 7 ani am plătit şi Încă mai plătesc chirie. Cea mai mică, 100 de euro (cămin), cea mai mare 400 de euro (garsonieră). Am făcut un calcul. În aceşti ani am plătit chirie În jur de 20.000 de euro (am calculat de 3 ori, asta-i suma) Ok, unde-s banii ăia? Nicăieri!Оспа

Am impresia că toţi aşa-zişii analişti imobiliari mă trimit la chirie, de parcă chiria ar fi soluţia salvatoare să nu te afunzi În rahat. Ok, şi cu invetiţia pe termen lung cu rămâne? Chiar dacă valoarea proprietăţii, pe care am cumpărat-o În urmă cu ceva timp scade, rămăn măcar cu jumătate din sumă, În urma chiriei rămân cu curu’ gol!

În prezent, chiria lunară este mai mare decât rata la bancă prin programul Prima Casă, ceea ce mi se pare o FOARTE MAAARE ABERAÅ¢IE a sistemului!

Comments (5)

 1. Goja

  Ai dat ceva bani, dar si platiti o gramada de bani pentru o garsoniera. Acum au scazut preturile, par example o garsoniera ajunge acum undeva intre 200 si 300 E in functie de zona. La 300-350E iti iei ap cu 2 camere si e mai bine decat in garsoniera iar cheltuielile se ridica cu maxim 100 lei pe timp de iarna ca vara sunt aceleasi cheltuieli. Unde mai pui ca ai si o camera libera sa te dastrabalezi sau sa-i faci playground lui Bubu.

  P.S. Eu am cheltuit 5000E in 4 ani si ceva de stat in Bucuresti cu chiria

 2. Combo

  Pai tot calculul nu se face la momentul asta. Daca maine nu-ti mai permiti chiria te muti undeva unde iti permiti. Daca in schimb maine nu iti mai permiti rata banca o sa-ti vanda casa si daca nu acopera suma ramai dator. Si n-ai nici casa si ai si datorii de dat. La noi inca nu poti sa dai faliment ca persoana fizica. Plus ca dobanda acum este minimul posibil. Si daca dobanda creste cu 2 % pe 20-30 de ani diferenta e de cateva mii de EURO. Discutia daca sa cumperi e relativa la fiecare persoana in parte. Daca iti permiti rata, si o sa iti permiti si rata mai mare cand va fi cazul si gasesti o oferta buna si ai si niste bani sa poti suporta rata daca n-ai serviciu 6 luni nu cred ca zice nimeni sa nu iei.

 3. Depinde foarte mult de orasul in care locuiesti. Eu stau in Timisoara, impart cu 2 prieteni un apartament care are 3 camere. Finalul de luna e mereu ok: 100 euro chiria si mai putin de 100 RON restul cheltuielilor (de persoana zic). Asta inseamna 1200 de euro pe an si mai putina responsabilitate decat un credit, mai ales pentru ca nu vreau sa raman in orasul asta pentru totdeauna.

 4. Mie programul “proma casa”, mi se pare o mare teapa.
  Si totusi, dai cam mult 400 de euro chirie pt o garsonera … dar depinde si de zona … stiu persoane care stau cu 300, in apartament de 2 camere.

Leave a Reply