Jurnal din viitor

Cea mai fericită zi din lună nu e când Îţi spune că nu e Însărcinată, ci când intră salariul pe card. La Începutul zilei de salariu toţi angajaţii se foiesc de colo-colo şi se Întreabă unii pe alţii “Au intrat bani?”. Spiritele se calmează pe la prânz, când doar trei bărzăuni rămân de strajă În firmă. Restul angajaţilor Îngroaşă rândurile În faţa singurului bancomat amplasat În apropiere de sediu.

Te apropii sfios de ATM, ţinând bucata de plastic ca pe o cruciuliţă norocoasă. Ai auzit de la X că În firmă s-au făcut câteva măriri de salarii. Asta se vede şi de pe chipul unora care au apucat să butoneze aparatul. Introduci cardu, tastezi codul PIN şi selectezi opţiunea care-ţi sugerează discret valoarea ta În instituţie. Deşi eşti un tip firav, Încerci să te lăţeşti. Colega din spatele tău Încearcă să tragă cu ochiul. E bârfitoarea instituţiei. După opinia ei, dacă ai mărire Înseamnă că eşti protejatul lui Y, dacă n-ai Înseamnă că eşti un bou. Oricare ar fi suma afişată important e ca acum să te fereşti de spioană! Suma e ca cea de luna trecută. Felicitări, Îţi zici În sine, ai câştigat titlul de bou! Încerci să nu ai nicio reacţie, dar colţurile gurii lăsate În jos scot la iveală dezamăgirea amestecată cu scârbă. Cei 16 ochi te compătimesc. Te reÎntorci la muncă.

Teoretic salariul e confidenţial, practic Însă e cel mai mare subiect de bârfă. Incertitudinile şi eventualele confidenţe nu fac decât să Împartă angajaţii În mai multe bisericuţe.

În urmă cu un an, fostul coleg de muncă ţi-a atras atenţia să nu te angajezi În această firmă dacă nu poţi negocia salariul la un nivel cât mai Înalt. Dar nu, ţie ţi-a fost scârbă de tocmeală, iar acum ai rămas doar cu scârba faţă de cifrele mici.

Mircea 01.03.2009

Comments (4)

  1. Yahi, este unul singur! Firma unde lucrează Mircea are un singur bancomat la parter. :D

    E doar o poveste, adică nu e deloc reală! Partea reală este Însă mult mai comică :)>-

  2. Cata

    “selectezi opţiunea care-ţi sugerează discret valoarea ta În instituţie” …mi-am reamintit salariul si brusc… m-am intristat putin :))

    Totusi ar fi cea mai fericita zi daca ai putea sa acoperi si cardul de credit :d/

Leave a Reply