Le hulim, le alungăm, le batem cu sălbăticie, le negăm existenţa şi În final ajungem să vrem să le ardem precum căpiţele de fân. Animalele fără stăpân sunt doar o consecinţă a mizeriei noastre umane.

Prietenii noştri (animalele), nu ne rănesc decât atunci când mor…“ scrie Alex Mazil .

Am trăit, trăiesc şi voi trăi cu cel puţin un animal În casă. Sunt stropul meu de fericire după o “fucking day”. Sunt acolo ochi şi urechi pentru tine. Sunt acolo să te facă să zâmbeşti. Sunt acolo ca să-ţi alunge singurătatea.

Îmi aduc aminte cum bunicul o mângâia pe Pufi, pisica noastră, pe creştet, cum ne distram copios aruncându-i lui Å¢uţu, câinele meu şoricar primit la 13 ani, papucii de casă sau cum ne alergam pe holul imens.

Pufi nu mai e de ani buni, iar Å¢uţu are acum 13 ani. De fiecare dată când merg acasă mi se pune un nod În gât atunci când o văd. Nu mai aude, ochii sunt Împâcliţi, iar picioarele din spate sunt din ce În ce mai subţiri şi crăcănate.  Refuz să cred că Într-o zi nu o să mai fie

Pe Bubu, motanul meu găsit Într-un mass de messenger, mi l-am dorit la fel de mult cum o femeie stearpă vrea un copil. A fost “cules” iarna din stradă. Ca Bubu sute de pisici aşteaptă să fie culese din subsoluri sau scări de bloc…

E şi cazul lui sau poate ei.

……

Stă În faţa blocului. Mănâncă bobiţe şi cel mai probabil face şi la litieră. Încă nu am apucat s-o Întreb cum o cheamă, de unde vine, dar ştiu ce vrea… un cămin.

Aşadar vă rog să spamaţi În toate părţile ca să-i găsim un cămin!

PS: seamănă foarte tare cu Bubu :P


Comments (9)

 1. Pingback: Twitted by InnOcente

 2. Eu cam vreau să ştiu la cine ajunge. Am deja un profil În cap despre cum ar trebui să arate stăpânul. Sunt atât de mulţi cei care mimează că ar fi mari iubitori de animale…

 3. gicu

  Doamne cat poa’ sa ma oftice lauda asta de sine. Cu siguranta daca scriai 3 cuvinte in care spuneai ca ai o matza de dat, era mult mai simplu. Dar nuuuu, a trebui sa ne povestesti cum mangaiai tu matza cand era mica, lucru frumos de altfel, dar plin de ipocrizie. Laudatu, zic. La fel ca tine a deranjeaza toti cei ce pozeaza in mari iubitori de animale, in conditiile in care zi de zi se sacrifica sune de vaci, oi, gaini pentru ca respectivii sa poata fi hraniti.

  Cel mai misto era sa musti cu sete dintr-o halca de carne in momentul in care scriai randurile de mai sus.

  Sa nu fiu inteles gresit, e frumos sa iubesti un animal, sa-l ai langa familie, dar sa fii sa te lauzi cu asta…e de prost gust.

 4. Beiuşanule, pisica mea este vegetariană, aşa ca să păstrăm tonul ironic…
  Am domesticit pisica acum 10 mii de ani, vânăm Însă de când ne ştim.
  Pate că nu ştiai, dar este posibil ca o parte din mobila din casă să fie Îmbinată cu clei de oase de ANIMALE
  Hai să nu ne prefacem că suntem mironosiţe extremiste…

 5. moi

  Cel mai bun site unde poti pune un anunt este adoptiipisici.ro.
  Am dat in toamna asta vro 7, in curand 8, de prin fata si spatele blocului.
  Acum fiecare pisoi cu norocul lui, nu e cazul sa faci “profilul” stapanului ideal, da-o fara resentimente unei persoane mature si responsabile, oricum e mai bine decat pe strada.

Leave a Reply