Vrem apartamente spaţioase cu ferestre generoase, toate orientate spre sud, deşi din cutia de chibrituri pe care o avem plecăm de acasă Înainte de răsăritul soarelui şi ne Întoarcem mult după căderea lui.

Vrem bucătării ultimul răcnet, utilate musai cu un frigider cu două uşi, deşi În Articul comunist pe care-l deţinem zac de luni bune două lămâi şi-un borcan de muştar.

Vrem pahare de cristal, deşi  clasicele din sticlă made În China sunt Încă virgine Într-ale ciocnirii de sărbători.

Vrem băi În tonuri calde, cu suport de hârtie igienică din inox şi o cadă cu hidromasaj de două persoane, deşi În cada din fontă facem zilnic duşuri scurte de câte 10 minute.

Vrem canapele mari din piele de calitatea I, deşi singurii care ne calcă pragul sunt părinţii care vin pe la noi de Crăciun, asta o dată la doi ani, când suntem liberi.

Vrem atât de multe lucruri normale pentru unii, dar complet nefolositoare pentru noi…

Comments (6)

  1. Fir-ar sa fie, cata dreptate poti sa ai… Dar pana la urma, ce ne impiedica sa visam si sa ne dorim lucrurile astea? Da, suntem tineri, daca nu putem avea astea din varii motive, macar sa visam si sa speram ca o sa le avem intr-o buna zi.

  2. Vrem! Pe asta se bazează capitalismul, pe vrem.De ce vrem toate astea?Deoarece credem că aceste lucruri ne vor aduce fericirea, apoi ne dăm seama că nu ne simtim fericiţi, aşa că mergem iar la cumpărături.Oamenii fericiţi nu consumă, oamenii fericiţi nu cumpără, aşa că televiziunea şi corporaţiile nu ne vor fericiţi.Dacă am cauta alte lucruri care să ne facă să ne siţim bine, nu am mai vrea atâtea lucruri şi societatea ar arăta altfel

  3. Macar eu nu sunt pretentios, apartamentu’ meu ii aproape gata si am baie mica, cada de otel, mobilieru’ o sa fie dus de la mine din camera si de la logodnica, frigider si aragaz la “promotie” si apoi … inca mai caut usi :P

  4. Neah, n-as vedea chiar asa lucrurile: nu-mi pregatesc apartamentul neaparat sa arate bine, ci sa fie practic. Vreau mobilier de bucatarie care sa aiba totul la indemana, sa nu fiu nevoit sa alerg dupa o lingura pana in capatul celalalt al bucatariei si pe urma sa alerg pana la frigider dupa altceva. Deci, vreu mobilier practic. Si nou. CU baia ar fi aceeasi chestie. Totul la indemana, chiar daca baia are 1.20 pe 2 metri :)

  5. Point on. Super zis. Ne tot dorim diverse, “ca in revista”, desi de multe ori suntem atat de putin pe acasa incat si un pat din ala ca la arest e bun.

  6. Pai vrem, fiindca toti ne visam miliardari intr-o zi. Si nici-n-avem habar ca o casoaie d-aia, cu de toate, necesita menajera si bani grei pentru a o intretine. Am un client, cu un domeniu grandios. Era sa cad jos cand am aflat ca doar intretinerea exteriorului il sare de 20 de mii de euroi/lunar!!! Si nici el nu se foloseste decat vag de dotari…

Leave a Reply