mensclub24

Şpagă la medic, şpagă la poliţist, şpagă la funcţionar, spagă la judecător, şpagă la examen, şpagă la control… România e ţara spăgilor, unde dacă nu scoţi bani din buzunar să cinsteşti pe terchea-berchea rămâi În curul gol. Spui schimbare, spui “Hâc! Eu cu şini votez la toamnă?”.

Greşit! Toţi se uită la alegeri ca la marele ciolan de porc condimentat cu foi de dafin, usturoi, piper şi alte mirodenii mioritice. Scrutinul este pentru cei care Încă de pe acum au căscat ciocurile mai tare ca puii de cioară care aşteaptă să fie hrăniţi. Cum, nu-i vedeţi? Lăsaţi, o să-i vedeţi la iarnă Încolonaţi la marea Împărţeală a ciolanului, când fiecare va primi În farfuria de plastic a puterii un post călduţ unde se freacă menta pe mii de euro.

La etajul nouă, În blocul vecin, cineva se uită aproape tot timpul la unul dintre cele două posturi de ştiri. Îl văd televizorul când ies la fumat. Oare la ce-i foloseşte? Că ţara o duce prost toată lumea ştie, dar cât de prost o va duce după alegeri, greu de estimat. Dacă sub şefi, şefuţi, şefuleţi, şefuleţi-leţi-leţi erau trei furnici, după alegeri ele vor fi incluse În mult-anunţatul program de restructurare. Eu Înclin să cred că singurii angajaţi vor mai fi şeful statului şi şoferul său.

De ce nu candidează Becali la prezidenţiale? Ar fi fost candidatul perfect care să se ia În gură cu orice şef de stat. Deranjatul ne-ar fi putut declara război, iar armata noastră ar fi dezertat subit. Nu cred că Putin (să nu ne amăgim că ar fi renunţat la cârma Rusiei) s-ar supăra dacă din cer i-ar pica un petecoi de pământ, cred că şi francezii, americanii sau germanii ar fi fericiţi. Aştfel, cei care calcă bmw-uri prin oraş, ar urma să calce viteza la serviciu “ca să aibă şi gura lor ce să mânce“.

Nu sunt patriotă, nici măcar nu Încerc să mimez acest lucru. Mă ţine aici familia, care deşi nu e naivă, Închide ochii şi speră ca Într-o zi să le fie, să ne fie şi nu să le fie mai bine.

Da’ pe voi ce vă ţine, fraţilor? Tot “neamurili”?

Şapgă la medic, şpagă la poliţist, şpagă la funcţionar, spagă la judecător, şpagă la examen, şpagă la control… România e ţara spăgilor, unde dacă nu scoţi bani din buzunar să cinsteşti pe terchea-berchea rămâi În curul gol. Spui schimbare, spui “Hâc! Eu cu şini votez la toamnă?”.

Greşit! Mi-a fost spulberată orice speranţă că alegerile sunt pentru noi, pleava, ăia care dau la târnăcop. Toţi se uită la alegeri ca la marele ciolan de porc condimentant cu foi de dafin, usturoi, piper şi alte mirodenii mioritice. Scrutinul este pentru cei care Încă de pe acum au căscat ciocurile mai tare ca puii de cioară care aşteaptă să fie hrăniţi. Cum, nu-i vedeţi? Lasăţi, o să-i vedeţi la iarnă Încolonaţi la marea Împărţeală a ciolanului când fiecare va primi În farfuria de plastic a puterii un post călduţ unde se freacă menta pe mii de euro.

La etajul nouă, În blocul vecin, cineva se uită aproape tot timpul la unul dintre cele două posturi de ştiri. Îl văd televizonul când ies la fumat. Oare la ce-i foloseşte? Că ţara o duce prost toată lumea ştie, dar cât de prost o va duce după alegeri, greu de estimat. Dacă sub şefi, şefuţi, şefuleţi, şefuleţi-leţi-leţi erau trei furnici, după alegi ele vor fi incluse În mult-anunţatul program de restructurare. Eu Înclin să cred că singurii angajaţi vor mai fi şeful statului şi şoferul său.

De ce nu candidează Becali la prezidenţiale? Ar fi fost candidatul perfect care să se ia În gură cu orice şef de stat. Priviţi partea bună a lucrurilor, cineva ne-ar fi putut declara război, iar armata noastră ar fi dezartat subit. Cred că Putin s-ar supăra dacă din cer i-ar pica la picioare un petecoi de pământ, cred că şi francezii, americanii sau germanii ar fi fericiţi.

Nu sunt patrioată, nici măcar nu Încerc să mimez acest lucru. Mă ţine aici familia, care deşi nu e naivă, Închide ochii şi speră ca Într-o zi să fie mai bine pe pământ românesc.

Comments (6)

 1. Sincer, eu nu stiu ce ma tine in tara. Probabil gandul ca nici p-afara nu curge mierea si laptele la robinet. Nu e usor sa-ti gasesti un loc de munca bun… pe cand aici am deja un loc de munca bun… probabil ca doar asta ma tine aici. Bine, pe langa familia care e destul de numeroasa :)

  Cat despre mai marii nostri… speram degeaba. Vorba ta, mai bine votam un dement cum e Becali.. macar stim ca e prea prost ca sa pacaleasca pe cineva… sau pe Vadim… :)) TRAIASCA VADIM !!! :) (si romania mare)

 2. Deocamdata familia. Dar la anul vreau sa dau la master in Suedia si daca intru, dusa am fost. O fi tara mea, dar nu vad de ce nu m-as duce sa traiesc intre oameni civilizati, intr-un loc in care sa-mi duc viata linistita. Pana la urma nu avem nici o obligatie morala fata de tara asta.

 3. Tot neamurile (si numai ele) si pe mine.
  Si eu ma uit la televiziunile de stiri mai tot timpul, mi se pare important sa fiu in tema cu ce se mai intampla.

 4. Pe mine cred că mă ţine vârsta. Aştept să văd ce-o să mă ţină după ce Îmi termin studiile.

 5. sorin

  Eu m-am gandit sa plec in Congo, astept sa se ridice viza…Sau alternativa ar fi, japonia, dar e peste 7 mari si 7 tari…

Leave a Reply