Перепланировка однокомнатной квартиры

MILITARI RESIDENCE

Militari Residence este amplasat În spatele Metro Militari. În Militari Residence sunt 8 blocuri, dintre care 5 sunt deja gata. Preţurile sunt relativ mici: 850 de euro metrul pătrat pentru apartamentele de la parter, 750 de euro metru pătrat pentru cele tip duplex (etajul 5 plus mansardă) şi 1000 de euro pentru cele de la etajele 1-4.

Vinerea trecută am fost În zonă, unde spre marea mea uimire erau o grămadă de oameni la vizionare, aşa că am acostat şi noi un agent imobiliar. Am cerut să vedem doar apartamentele tip duplex. Dacă aveţi o cârcă de bani, respectiv 90 de mii de euro, duplexul de 120 de metri pătraţi este pur şi simplu superb.  Din păcate bugetul nostru e mult mai mic, aşa că am cerut să vedem apartamentele de 90 de metri pătraţi, despre care citisem pe mai multe site-uri imobiliare. Surpriză Însă, acestea nu mai erau disponibile, fiind deja contractate de clienţi.

Am văzut În schimb apartament de 97 de metri pătraţi, care oricum este tot peste buget. Dezamăgire totală. Pe lângă faptul că livigul este cu mult mai mic, camerele de la mansardă sunt Înghesuite, iar tavanul coboară Încă de la mijlocul camerei. Din câte am văzut nu sunt mari şanse să-ţi Încapă un pat mare În mijlocul camerei.

În blocul În care am văzut apartamentele mirosea destul de tare a canalizare, lucru confirmat În lift şi de o tânără. Zona unde este aplasat Militari Residence este deplorabilă. După ce treci de parcarea Metro se termină şi asfaltul aşa că maşina a Înotat puţin prin noroaie şi băltoace. În complex se lucrează la celelalte blocuri şi este cam mizerie. Deşi nu cred că e mai mult de un kilometru până la strada principală, cei care nu au  maşină nu prea pot ajunge acasă Întrucât În zonă sunt foarte mulţi câini şi nici nu există iluminat public.

LOTUS RESIDENCE

Lotus Residence este situat În partea de sud a Capitalei, În Popeşti-Leordeni. Am văzut În urmă cu o lună un apartament de două camere la 80 de metri pătraţi. Preţul: 63 de mii semifinisat, 72 de mii finisat. Finisajele lasă Însă de dorit. Faianţa şi gresia sunt foarte urâte, iar În apartamentul pe care noi l-am văzut unul din calorifere curgea. Să ziceam că am fi trecut şi peste acest aspect, Însă apartamentele nu sunt legate la reţeaua de canalizare, ci au fosă septică, iar apa potabilă (sau nu) vine de la un puţ cu hidrofor construit special pentru acest complex. Am abandonat ideea de a ne muta În Lotus Residence, gândindu-ne că acest puţ nu va putea face faţă la numărul de familii existent În acest complex.

Tot În complexul Lotus Residence sunt şi 3 apartamente În vilă, câte unul pe etaj. Nu pot să uit că, Încercând să ajung să văd apartamentul de la etajul 1, am dat cu capul de balustradă şi am făcut buba :))

Complexul Lotus Residence este amplasat pe strada Drumul Fermei, un sfert din ea fiind asfaltată, În rest, spun ei, e drum pietruit mai mult “pământit”. Zona a fost făcută recent intravilan şi se construieşte de zor. Dacă nu ai maşină nu prea ai cum să ieşi de aici, tocmai d-aia Îţi dau două locuri de parcare gratis. Poţi ieşi (tot cu maşina) şi spre IMGB, iar metroul este cam la un kilometru jumătate.

Ieri am văzut că apartamentele scoase la mezat au avut succes, altfel nu-mi explic de ce apartamentele s-au scumpit. Constructorul scoate acum la vânzare apartamente de 70 de metri pătraţi cu un preţ de 64 de mii de euro semifinisat şi 70 de mii de euro finisat.

CONFORT CITY

Confort City este un alt complex care are preţuri mici. N-am mai ajuns să stabilesc o Întâlnire cu un reprezentant, asta după ce am văzut unde este amplasat, lângă groapa de gunoi Glina şi lângă Protan, cam la un kilometru şi ceva de centură. Aici este aceeaşi problemă, dacă nu ai maşină Îţi este destul de greu să te deplasezi. Văzusem, Însă, pe nişte forumuri că au pus la dispoziţia locatarilor nişte microbuze. Cel mai tare m-a deranjat faptul că de pe o zi pe alta au scumpit un anumit tip de apartament cu mai bine de 5 mii de euro. Urât!

CARTIERUL LATIN

Cartierul Latin este un alt complex care până să demareze programul Prima Casă avea preţuri atractive. După ce au făcut marea recompartimentare (aproape că-mi pare rău că le-am livrat colegilor ştirea) au prins curaj şi au mărit preţurile, deşi În urma compartimentării a reieşit un dormitor de 10 metri pătraţi, o bucătărie În balcon şi nişte holuri lungi şi Înguste.

Încă mai caut apartamentul perfect, aşa că aştept sugestii de la voi.

Comments (20)

 1. iulia

  daca insistati sa va cumparati ap in ansamblu imobiliar, documentati-va serios despre firma care a realizat finisaje, instalatii. sunt surprize de proportii. iti spun in cunostinta de cauza. nu cred ca ai chef sa dai 80 mii ca sa-ti refuleze scurgerea sau ca sa iti cedeze instalatia elecrica atunci cand pornesti tot ce ai prin casa.

 2. KillerINC

  Ati trecut pe al PRIMAVARA REZIDENTIAL ? e langa Cora Lujerului . Nu stiu ce preturi sunt acolo , de-aia iti zic … ca m-au inebunit astia la supermarket-ul Primavara din Pitesti cu plase si materiale promotionale cu complexul asta … de fapt , nici nu stiu daca sunt case sau apartamente .

  dupa o scurta cautare pe google : primavara-rezidential . ro

 3. add

  am fost si eu la Confort City si al Militari Residence.

  sarind peste distanta (de la primul am avut unde sa merg cu 130 pana in oras), primul pare destul de spatios si bine compartimentat, plus ca daca e semifinista iti pui tu faianta turcoaz daca vrei, pute insa ca dracu si e in camp.

  In militari e nasol drumul pana la el, ca la noi intai se fac cartierele si apoi drumurile pana la ele, caini, gunoi, manele, finisaje cam de cacao, camerele din duplexuri sunt glume proaste ca sa iasa multi metri patrati.

  Daca totusi se gasesc fraieri care sa se mute… plm. prost nu-i cine cere.

  Ah, si complexul ala de 5 blocuri din Dristor, unde e 160 000 ap si 24 000 locul de parcare si unde se laudau ca au vandut tot anul trecut, nu s-au mutat decat 2-3 familii, in tot complexul. Astept cu nerabdare sa scada preturile la jumate.

 4. Primăvara iese din discuţie. La ei metrul pătrat construit este de o mie de euro, iar cel mai ieftin apartament are 58 de mp construiţi la care se adaugă o terasă generoasă de 7 metri pătraţi pe care o folosesc pe post de bilelou…. În total apartamentul are cred că În jur de 58 de metri pătraţi utili, adică mai bine-mi iau unul vechi …

 5. Foarte tare postul tau. Daca gasesti ceva te rog sa ma anunti, de fapt sa scrii pe blog, ca mai trec eu pe aici, si poate ne facem vecine:D

 6. Eu mi-am achizitionat un apartament cu 2 camere in Confort City. Apartamentul + loc de parcare + racordare la utilitati = 63.000 euro
  Fiindca am luat in rate ( direct de la dezvoltator ) am ajuns la suma de 72.500 euro platibila in 10 ani. Avansul achitat pana in momentul de fata reprezinta 34.000 eoru , restul fiind achitat in transe lunare de 352 euro.
  Vineri am facut receptia apartamentului, iar sambata deja am inceput sa duc lucruri acolo ( in special cadourile de la nunta ). Nu miroase acolo deloc, in schimb daca mai mergi vreo 300 m spre Soseaua de Centura se simte. Eu am toate ferestrele spre Glina, dar nu se simte nici un miros.
  Daca vrei mai multe detalii si o copie a antecontractului da-mi un mail.
  Bafta in cautare.

 7. Am uitat sa specific dimensiunile apartamentului : baie 8mp , bucatarie 7.5 mp, dormitor 16 mp, living 24 mp, hol 6 mp, terasa 6 mp.

 8. add

  @silvia cred ca depinde cum bate vantul, eu cand am fost nu mirosea, dar cand am iesit si se starnise vantul m-a dat jos mirosul. Acu eu’s si sensibil :P

 9. me

  Dupa 1 luna si jumatate de vizionari la majoritatea ansamblurilor noi, eu m-am hotarat la un apartament de 2 camere la Fortuna Residence, pe Alexandriei. Dupa mine e cea mai libera intrare /iesire din Bucuresti, plus ca sunt aproape de serviciu :). Unul din putinele ansambluri de la marginea Bucurestiului la care poti ajunge pe asfalt, au toate utilitatile conectate la oras, si au un mijloc de transport mai aproape de 500 m

 10. Catalin

  ConfortCity… e jale. calitate f slaba, utilitati(apa – putz propriu), cu mirosul chiar este o problema. daca nu ai masina, nu are rost sa te gandesti, nu mai pui ca duminica pana la 12:00 intersectia de la Vitan este blocata. apropos..,in primavara la targ aveau preturi cu 10% mai mici… deci mai asteptati, cum au putut atunci vor putea si de acum inainte

 11. andra

  noi am luat un apartament in luna residence in chiajna si suntem ff incantati de el. daca mai e cineva pe aici care a luat apartament pe acolo astept pareri, vesti sau orice impresii. multumesc mult.

 12. mari

  Buna Andra!
  Ai reusit sa te muti in Chiajna? E gata ap? Noi am luat acolo trebuia sa ne mutam de mult dar tot nu avem gaze si lumina. Asteptam…

  merci

 13. silvia

  Buna!

  M-ar interesa un apartament in complexul luna residence, dar as vrea sa stiu ce ferme sunt in spatele apartamentelor construite;

  Merci!

 14. patryk

  langa luna rezidence sant niste ferme dezafectate de cativa ani

Leave a Reply