Criza a pus angajatul cu botul pe labe. De la demisii fluturate ameninţător pe la nasul patronilor, azi am ajuns să Îngurgităm cu noduri, zilnic, de trei ori pe zi,  mâncarea tradiţională  “Taci şi Înghite”.

Precum un gunoier deghizat În doctor, patronii au ciopârţit cu securea din salarii, beneficii, premii sau chiar zile libere, Înfăşurând resturile În feşi mărunte de sarcini noi. Scrâşniturile au fost pedepsite cu noi ciopârţeli sau nimiciri În masă. Jupânii au profitat din plin de context: piaţa muncii e ferecată cu zeci de lanţuri şi yale.

Statistica vorbeşte de la sine. Numărul sesizărilor depuse de angajaţi la Inspectoratul Teritorial de Muncă este În creştere, În unele zone ale ţări se vorbeşte chiar despre triplări are numărului plângerilor. Bucureştiul, campion odată la numărul de joburi disponibile, este şi el În trend.

În timp ce unii mai curajoşi depun plângeri peste plângeri, alţii pun acatiste şi stau dosiţi pe sub birouri cu frica de a nu fi pe lista celor de care patronul se poate lipsi.

Sunt alţii care nu au stat, nu stau şi nu vor sta niciodată În poziţie de capră – ei sunt bugetarii. Cu o crasă cutezanţă ies zgomotos În stradă şi urlă din rărunchi  “Noi vrem mai mulţi bani!

Viaţa de chiriaş “low cost”

Comments (3)

Leave a Reply