M-am săturat de toţi jurnaliştii (mai mult sau mai puţin…) din România care se dau cu capul de gard pentru că Uniunea Europeană a Început să trântească uşa În nas muncitorilor români. Aşa si? Poate că Marea Britanie pur simplu n-are chef să-şi umple străzile de fuste largi şi viu colorate, de pălării uriaşe şi de mirosuri greu de descris, Într-un cuvânt de ţigani Împuţiţi. Şi chiar nu Înţeleg de ce ne ofticăm atunci când citim presa internaţională care ne caracterizează ca fiind nişte cerşători, aurolaci, drogaţi, criminali şi traficanţi de persoane. Eu asta văd zilnic la TV sau atunci când ies pe străzile Capitalei. Mai mult, un document secret al Guvernului de la Londra, publicat de „The Sun” la Începutul lunii, arată că bandele de români comit În jur 85% din infracţiunile financiare din Marea Britanie şi avertizează că “noi recruţi vor sosi după aderarea României la UE”. Degeaba 15% dintre românii plecaţi În Marea Britanie lucrează legal dacă peste 85% ne fac ţara de râs.

Şi la urma urmei, cine e vinovat de situaţia asta?
Eu, tu şi cei care…
nu au fost niciodată interesaţi de ce se Întâmplă În jur. În loc să-i integrăm pe ţigani În comunitatea noastră şi să-i Învăţăm cum să muncească, am preferat să-i marginalizăm, ca Într-un final să ajungem să copiem comportamentul cariat al acestora. Astfel că În autobuz nu ne mai uităm doar după negricioşi dubioşi, ci şi după albi Îmbrăcaţi decent pe care-i vezi cum Îţi ţintesc buzunarul.

Am ajuns să ne fie frică să mergem cu mijloacele de transport În comun, să ieşim pe stradă după ora 9, să mergem la un meci de fotbal, În baruri sau În cluburi. Europenii ştiu ei ce ştiu de au impus astfel de restricţii. Şi la urma urmei statele membre ale UE nu sunt obligată să ne absoarbă nouă toată prostia.

„Munca e pentru români, nu pentru ţigani!” Text pe care l-am auzit cu urechile mele atunci când plantam flori În grădină şi o ţigancă a venit să cerşescă, iar eu i-am zis că dacă mă ajută la treabă o s-o plătesc. Ei bine…

Concluzie: Hai să nu ne mai dăm de ceasul morţii!

Comments (2)

  1. alex

    romanii au tigani si hotzi…americanii au atentate si razboaie…leii isi mananca puii…crime ,violuri ,foamete..asta e lumea in care traim asa ne-a fost oferita…nimic nu se schimba decat atunci cand TREBUIE sa se schimbe…toate au rostul lor…ce e rau poate fi bun…ce e bun poate fi rau…adevarul este dincolo de noi

  2. Hello, my name is Alex, i’m a newbie here. I really do like your resource and really interested in things you discuss here, also would like to enter your community, hope it is possible:-) Cya around, best regards, Alex!

Leave a Reply