*Elena lucrează Într-o croitorie. În fiecare dimineaţă atunci când Îşi bea cafeaua ridică instinctiv creionul ascuns În glastra de pe masă şi Începe să deseneze frânturi de portrete pe marginea ziarului. În copilărie, toată lumea Îi spunea că are talent la pictură, Însă acesta a fost dat uitării când a descoperit viaţa de familie. Acum bucuria ei matinală este redată de un colţ gol al unui ziar.

*Marcel lucrează la un service auto. Când era doar un ţânc petrecea ore În şir alături de maică-sa În bucătărie, printre ierburi aromate şi mirosuri ce-ţi umpleau gura de apă. Când a mai crescut taică-său a dizolvat această fericire luându-l cu el În atelierul de tâmplărie. Acum singurele zile În care se poate considera stăpân În regatul său – bucătăria – sunt cele În care nevastă-sa lucrează noaptea.

*Viorica e contabilă. Fascinată de domniţele firave Îmbrăcate În rochii albe şi-a convins părinţii să urmeze câteva cursuri de balet pentru juniori. La vârsta pubertăţii, părinţii au decis, Însă, că meseria de contabil i se potriveşte cel mai bine. Pupilele i se dilată atunci când la televizor o domniţă plăpândă pluteşte pe scenă Într-o rochie albă…

În fiecare din noi zace un geniu. Arhitectura, gastronomia, muzica, pictura, sculptura, fizica, matematica, psihologia, poezia, dansul sunt doar câteva subdomenii În care m-aş putea regăsi ca geniu. Sunt milioane de slujbe pe care aş fi putut să le aleg şi n-am făcut-o.

Oare câte şanse există să descoperi că eşti un geniu?

Comments (10)

  1. Eu deja am descoperit… că nu-i vreo şansă În descoperirea mea ca genius.

    PS: Ai mâncat un “care” pe final.

  2. Daca tot ai postat in ganduri realiste, atunci sunt eu realista, pt ca tu pari mai mult idealista.
    Cercetarile in domeniu au concluzionat ca doar 2% dintre oameni au sanse sa fie genii, asta daca nu se rateaza in circumstante nefericite ca cele descrise de tine. 96% sunt normali, iar alti 2% imbecili…

  3. Sunt geniuuuuu! Stiaaam eu! Acum mai trebuie sa descopar si in ce domeniu se trezeste la realitate geniul meu…

  4. Nu stiu cat la suta e vorba de genialitate si cat despre talent. Sau daca iti poti pune in valoare talentul facand ceea ce iti place esti genial?

  5. Eugen

    “Arhitectura, gastronomia, muzica, pictura, sculptura, fizica, matematica, psihologia, poezia, dansul. ”

    Ionică e psiholog. În adolescenţă Îl fascinau oamenii şi viaţa lor interioară. Aşa s-a decis să devină psiholog. Părinţii l-au Încurajat. Acum nu Îl mai fascinează nimic. Pentru că nimeni nu are nevoie de el. E şomer. Cunoştinţele lui despre suflet nu folosesc nimănui. Şi ştie mai bine ca toată lumea că el nu e un geniu. E o biată fiinţă umilă şi inutilă.

  6. E-nigma

    Rasp: exact atatea cate iti acorzi.. pana nu incerci ceva, nu vei sti dc esti in stare sau nu, dc iti place sau nu.. gandeste nonconformist, da frau liber creativitatii, fanteziei si talentului tau si vezi ce iese.. fii tu insati fara rusinea ca nu vei straluci in nu stiu ce domeniu.. e de ajuns sa te simti implinit fata de tine.

Leave a Reply